Θέλουν αλλαγή στις δημόσιες συμβάσεις – Θα το συζητήσουν στη Βουλή

Θέλουν αλλαγή στις δημόσιες συμβάσεις – Θα το συζητήσουν στη Βουλή

Ένα νέο νομικό πλαίσιο για τη διαδικασία σύναψης και παρακολούθησης δημοσίων συμβάσεων θέλει να συζητήσει η βουλή, αφού τα μεγάλα έργα που έχουν καταρρεύσει από τον Βασιλικό μέχρι και τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς έχουν θορυβήσει τόσο τους κυβερνώντες, όσο και τους Βουλευτές.

Για τα προβλήματα προκύπτουν τρείς αναγνώσεις. Ότι η διαδικασία με τις δημόσιες συμβάσεις είναι γενικότερα προβληματική, ότι δεν γίνεται σωστή παρακολούθηση κατά την διάρκεια των εργασιών και ότι κάποια έργα έγιναν για προεκλογικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, από τη μια Βουλευτές και κόμματα λένε πως αυτές οι αλλαγές κρίνονται ως απαραίτητες μετά και τους τελευταίους τερματισμούς συμβολαίων με εργολάβους που καταδεικνύουν προβληματικές διαδικασίες, αλλά και παραλείψεις από πλευράς κυβέρνησης ως προς τον έλεγχο των εργασιών.

Από την άλλη, από πλευράς ΔΗΚΟ τέθηκε το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές τις προβληματικές συμβάσεις να έγιναν για προεκλογικούς σκοπούς, ζητώντας από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να συζητηθούν για να διαπιστωθεί κατά πόσον οι αποφάσεις και οι κατακυρώσεις των συμβάσεων έγιναν με βάση τις σωστές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύπρος - Ελλάδα: Μια θεσμοθετημένη στρατηγική συμμαχία - Η 3η Διακυβερνητική Σύνοδος στην Αθήνα και η πολιτική της σημασία

Κύπρος - Ελλάδα: Μια θεσμοθετημένη στρατηγική συμμαχία - Η 3η Διακυβερνητική Σύνοδος στην Αθήνα και η πολιτική της σημασία

Η τρίτη Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου–Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η φετινή Σύνοδος, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού, έρχεται να εδραιώσει μια νέα μορφή διακυβερνητικής συνεργασίας, με στόχο τον στενό συντονισμό πολιτικών, την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών των δύο κρατών.