ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης: Ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών για την κυπριακή οικονομία

Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης: Ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών για την κυπριακή οικονομία

Ζωηρό ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών επενδυτών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της κυπριακής οικονομίας, διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Κίνα, εκτιμά ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του CIPA χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Κίνα ως απόλυτα επιτυχή, τονίζοντας πως οι συναντήσεις και τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα για την εμβάθυνση των ήδη ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά και στον τομέα των επενδύσεων.

«Διαπιστώσαμε ζωηρό ενδιαφέρον από κινεζικής πλευράς, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της κυπριακής οικονομίας, που καλύπτει, μεταξύ άλλων, την ενέργεια, τα λιμάνια, τα ακίνητα», αναφέρει κ. Αγκαστινιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον για το λιμάνι της Λεμεσού, ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι «η εμπορικοποίηση του λιμανιού θα αποτελέσει από μόνη της σημαντική επένδυση ενώ αναμένεται να συμβάλει θετικά στην προσέλκυση επιπλέον επενδύσεων και στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης για την κυπριακή οικονομία, γεγονός που αποτιμάται θετικά από το επενδυτικό κοινό».

Η εισαγωγή έμπειρου διαχειριστή διεθνούς βεληνεκούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του CIPA, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται και θα διαμορφώσει προοπτικές για διάφορους συναφείς κλάδους. «Παράλληλα, το γεγονός ότι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις που απαιτούνται για τη συνεχή λειτουργία του, θα γίνουν από τον ανάδοχο διαχειριστή, θα λειτουργήσει ανακουφιστικά για τον κρατικό προϋπολογισμό, κι αυτό παρά το γεγονός ότι το κράτος θα διατηρήσει τον εποπτικό ρόλο».

O κ. Αγκαστινιώτης υπογράμμισε πάντως ότι μέσα από την εμπορικοποίηση του λιμανιού θα πρέπει να επέλθει και μείωση των τελών, αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού, προς εξυπηρέτηση των καταναλωτών και της οικονομίας στο σύνολό της.

«Η πρόοδος που καταγράφει η κυπριακή οικονομία, η οποία επιβεβαιώνεται μέσα από τις συνεχείς θετικές αξιολογήσεις και εκτιμήσεις και η αποφασιστικότητα που επιδεικνύεται για συνέχιση της εν εξελίξει προσπάθειας για μεταρρυθμίσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συμβάλουν καταλυτικά στην προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία γερών θεμελίων πάνω στα οποία θα μπορεί να βασιστεί η υγιής οικονομική ανάπτυξη της χώρας», σημειώνει ο κ. Αγκαστινιώτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top