Nέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο - Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του

Nέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο - Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Η σημερινή κατάσταση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου εκτιμάται ως κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς», επισημαίνεται στο ιατρικό ανακοινωθέν από τον Ευαγγελισμό.

Ο 95χρονος ιεράρχης παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος εισήχθη σε νοσοκομείο των Τιράνων εξαιτίας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε στις 30 Δεκεμβρίου. Η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε και στις 3 Ιανουαρίου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα.

Επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό

Πριν τη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό, ο 95χρονος ιεράρχης, που έχει επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, είχε εμφανίσει συμπτώματα ίωσης.

Συγκεκριμένα, η εισαγωγή του έγινε το βράδυ της Παρασκευής, μετά από αεροδιακομιδή από την Αλβανία, με σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Τις τελευταίες ημέρες, ο 95χρονος ιεράρχης είχε συμπτώματα ίωσης. Αρχικά εισήχθη σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, γεγονός που οδήγησε στη λήψη της απόφασης για τη μεταφορά του στην Ελλάδα, ώστε να λάβει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου βρέθηκαν γιατρός και δύο διασώστες της Ομάδας Ιπτάμενου Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΚΑΒ. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 19:34 το βράδυ της Πέμπτης, και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE