ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θυμάστε την άνεργη μητέρα από τη Λεμεσό; Ο κόσμος την στήριξε όμως το ανάλγητο κράτος της γυρίζει την πλάτη! «Κλαίω από το πρωί…»

Θυμάστε την άνεργη μητέρα από τη Λεμεσό; Ο κόσμος την στήριξε όμως το ανάλγητο κράτος της γυρίζει την πλάτη! «Κλαίω από το πρωί…»

Φίλοι συγγενείς αλλά και πολλοί συμπολίτες μας στήριξαν την άνεργη μητέρα όταν με μια κραυγή απόγνωσης της δήλωνε ότι δεν είχε ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει τα δύο της παιδιά ηλικίας 5 και 2 ετών.

 Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

Η Βενετία Νεοκλέους όμως το πρωί της Πέμπτης 29/10 γνώρισε για τα καλά το τι σημαίνει «κρατική μέριμνα» αφού την ειδοποίησαν από το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ότι το ποσό που δικαιούται για εκείνη και την οικογένεια της είναι 241 ευρώ μετά τις αποκοπές.

«Κλαίω από το πρωί…»

Περίμενε πως το κράτος θα στεκόταν στο πλευρό της και θα χάριζε αν μη τι άλλο στα δυο της αγγελούδια μια αξιοπρεπή ζωή, ωστόσο συνάντησε μόνο κλειστές πόρτες και την κρατική αναλγησία, αφού με ένα ψυχρό τηλεφώνημα την ενημέρωσαν ότι τα λεφτά που περίμενε από το ΕΕΕ θα τα πάρει κουτσουρεμένα.

«Από το πρωί που μίλησαν με την υπάλληλο του Υπουργείου κλαίω» μας ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να πάρει τα δυο της παιδιά και να κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι να την δει η αρμόδια Υπουργός

«Ούτε τις βασικές ανάγκες δεν μπορώ να καλύψω…»

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε η κ. Νεοκλεους η μόνη της πηγή εισοδήματος είναι τα 360 ευρώ από το επίδομα μονογονιού, ενώ το επίδομα τέκνου λαμβάνεται κάθε τέλος του χρόνου και η αναλογία του είναι γύρω στα 120 ευρώ τον μήνα.

Από αυτά πρέπει να πληρώσει 350 ευρώ για ενοίκιο και 200 ευρώ για τον παιδικό σταθμό των δυο της παιδιών, γεγονός που όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατον, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει την καταβολή δυο ενοικίων και να κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο.

Διατροφή δεν παίρνω από κανένα καθώς τα δυο μου παιδιά τα έχω αναγνωρίσει μόνο εγώ και είναι αγνώστου πατρός μας απάντησε στην ερώτηση που της απευθύναμε για τον έχει βοήθεια από τους πρώην συζύγους της.

«Ψάχνω για δουλειά αλλά μάταια…»

Η ίδια δηλώνει πως εδώ και καιρό ψάχνει για μια δουλειά, ώστε να μην εξαρτάται από τα «κουτσουρεμένα» επιδόματα του Γραφείου Ευημερίας και του Υπ. Οικονομικών ωστόσο μέχρι στιγμής, παρά τις προσπάθειες της παραμένει άνεργη.

«Δεν μπορώ να ζήσω με τα 241 ευρώ του ΕΕΕ», αναφέρει αγανακτισμένη η κ. Βενετία που για άλλη μια φορά βλέπει το κράτος να μην βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας της. Αν δεν με υπολογίζουν εμένα ας σκεφτούν τα δυο μου παιδιά που πεινούν και κακοπερνούν επειδή το κράτος για άλλη μια φορά μας γύρισε την πλάτη ήταν το καταληκτικό της σχόλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητέρα στη Λεμεσό θέλει τη βοήθεια όλων μας! «Δεν ξέρω τι να κάμω άλλο…δεν κρατώ τίποτε να αγοράσω στα μωρά μου»

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της  στο: 99 313218​

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top