Γερμανικές εκλογές: Οι πρώτες δηλώσεις του Μερτς - «Πρέπει να σχηματίσουμε γρήγορα κυβέρνηση, αναλαμβάνω πρωτοβουλία»

Γερμανικές εκλογές: Οι πρώτες δηλώσεις του Μερτς - «Πρέπει να σχηματίσουμε γρήγορα κυβέρνηση, αναλαμβάνω πρωτοβουλία»

Την ανάγκη σχηματισμού νέας κυβέρνησης στη Γερμανία ανέδειξε ο νικητής των εκλογών και επόμενος καγκελάριος, Φρίντριχ Μερτς, στις πρώτες του δηλώσεις.

«Θα μιλήσουμε όλοι μεταξύ μας, γρήγορα θα φτιάξουμε κυβέρνηση» ανέφερε, εξηγώντας ότι ο κόσμος δεν θα περιμένει πολύ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα. Όπως είπε, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον σκοπό αυτό.

«Έχουμε κερδίσει τις εκλογές της σημερινής ημέρας» ανέφερε, φράση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. «Κερδίσαμε τις εκλογές, επειδή η συμμαχία συνεργάστηκε και προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι' αυτές τις εκλογές» συνέχισε, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν για το αποτέλεσμα, αλλά και τη νεολαία.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας» τόνισε.

Ο Μερτς ανέφερε ότι γνωρίζει την αποστολή του και ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και εξέφρασε τον σεβασμό του προς τα άλλα κόμματα, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα  δέσμη οκτώ μέτρων για τη στήριξη των Κυπρίων πολιτών και της οικονομίας, ως απάντηση στις επιπτώσεις που προκαλεί η πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE