Τουρκικός Τύπος: Το Καζακστάν εξόργισε την Άγκυρα λόγω Κύπρου

Τουρκικός Τύπος: Το Καζακστάν εξόργισε την Άγκυρα λόγω Κύπρου

Το Καζακστάν, ο εταίρος της Τουρκίας στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, εξόργισε την Άγκυρα και το ψευδοκράτος ανοίγοντας πρεσβεία στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Πρέσβης του Καζακστάν αναφέρθηκε στην «Κυπριακή Δημοκρατία», όρο που η Τουρκία δεν αποδέχεται.

Τα δημοσιεύματα γράφουν ότι το Καζακστάν δεν προσκάλεσε το ψευδοκράτος στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα το 2023, παρά το καθεστώς, κατά τα ίδια, του παρατηρητή.

Αναφέρουν ότι ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε για να ενισχύσει την πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και στρατηγική συνεργασία μεταξύ ανεξάρτητων τουρκικών κρατών. Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 με τη Συμφωνία του Ναχτσιβάν, στοχεύει να ενώσει τον τουρκικό κόσμο κάτω από μια κοινή στέγη.

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών στοχεύει στην αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών αναπτύσσοντας κοινά έργα στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, των μεταφορών, της ασφάλειας και του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.