Ανησυχία για κρούσματα ιλαράς σε νηπιαγωγείο: Αυξήθηκε ο αριθμός στους εννέα - Καραντίνα για 21 μέρες

Ανησυχία για κρούσματα ιλαράς σε νηπιαγωγείο: Αυξήθηκε ο αριθμός στους εννέα - Καραντίνα για 21 μέρες

Στα εννέα ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα ιλαράς που προέρχονται από το ίδιο νηπιαγωγείο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες.

Ανάμεσα στους νοσούντες βρίσκονται η δασκάλα. Σημειώνεται ότι δύο παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία στην αρχή, αλλά πλέον έχουν λάβει εξιτήριο. Επίσης, άλλα δύο παιδάκια παρακολουθούνται στο σπίτι ενώ τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο ηλικίας 13, 14, 16 και 17 μηνών.

Σύμφωνα με προηγούμενες τοποθετήσεις του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, όλα τα παιδάκια είναι ανεμβολίαστα και φοιτούν στο ίδιο νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται ότι όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο περιβάλλον με τα νοσούντα μπήκαν σε καραντίνα 21 ημερών και τέθηκαν υπό παρακολούθηση. 

Η κατάσταση αυτή εγείρει ανησυχίες για την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών και της επαγρύπνησης σε σχέση με τις ιλαράς και άλλες μεταδοτικές ασθένειες στην κοινότητα. Οι αρμόδιες αρχές προτρέπουν τους γονείς να εξετάσουν την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών τους για την προληπτική προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.