Κυπριακό: «Εφικτή η περαιτέρω πρόοδος» - Οι εκτιμήσεις Γκουτέρες
Είναι εφικτή περαιτέρω πρόοδος στο Κυπριακό εφόσον οι δυο πλευρές παραμείνουν προσηλωμένες σε αυτό, εκτιμά ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με πηγές των ΗΕ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το νομοσχέδιο προβλέπει εγκατάσταση υψηλής ευκρίνειας καμερών σε γήπεδα χωρητικότητάς άνω των 500 φίλαθλων.
Επιπλέον προνοεί την διενέργεια ελέγχων, από την Αστυνομία, στις εισόδους για κάρτα φίλαθλου και αντικείμενά, ποινικές διώξεις για όσους βρίσκονται θετικοί σε αλκοτέστ και νάρκοτεστ καθώς και αύξηση ποινών των διαταγμάτων αποκλεισμού.
Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκου Λοϊζίδη:
«Δεν περιμέναμε να μας τα φορτώσουν όλα, μας τα φόρτωσαν όμως. Εμείς σαν αστυνομικοί καταλαβαίνουμε πως είμαστε οι μοναδικοί που μπορούν σ’ αυτή την πολιτεία τελικά να τραβήξουν το βάρος για τη βία στα γήπεδα, όλοι οι άλλοι έχουν αποτύχει. Μιλάμε για εννέα τροποποιήσεις. Αυτή η νομοθεσία δίνει στους αστυνομικούς όλη την ευθύνη. Χρειαζόμαστε όμως στήριξη, ασφάλεια, εξοπλισμό και τις φυσικά τις πληρωμές.»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις