Εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο 80.000 Ρώσοι τουρίστες - Διακοπή των πτήσεων προς τη χώρα τους

Εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο 80.000 Ρώσοι τουρίστες - Διακοπή των πτήσεων προς τη χώρα τους

Η εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν να ανασταλούν όλες οι ρωσικές επιβατικές πτήσεις από και προς την Αίγυπτο, άφησε 80.000 Ρώσους τουρίστες «εγκλωβισμένους» στη χώρα.

Τον αριθμό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κρατικού ρωσικού οργανισμού τουρισμού, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου για αναστολή των πτήσεων προς την Αίγυπτο, μία ακόμη κίνηση που δείχνει ότι η Μόσχα προκρίνει το σενάριο της έκρηξης βόμβας ως αιτία της συντριβής του αεροσκάφους στο Σινά, που κόστισε τη ζωή 224 ανθρώπων.

Οι περισσότεροι Ρώσοι που βρίσκονται στην Αίγυπτο είναι τουρίστες που παραθέριζαν στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας Χουργκάντα και Σαρμ ελ Σέιχ, ενώ ήδη 1.200 κατάφεραν να επιστρέψουν στη χώρα τους, σύμφωνα με τον Ολεγκ Σαφόνοφ, επικεφαλής της Rostourism.

«Μία προγραμματισμένη διαδικασία απομάκρυνσης τουριστών πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Αεροσκάφη θα μεταβαίνουν άδεια (στην Αίγυπτο) και σε αυτά θα επιβιβάζονται οι τουρίστες εκείνοι που πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους τη συγκεκριμένη ημερομηνία», δήλωσε ο ίδιος όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Σαφόνοφ πρόσθεσε ότι οι επιβάτες θα ταξιδεύουν χωρίς χειραποσκευές.



 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Μυριάνθους και Χαννίδης ζητούν το μητρώο των μελών του κόμματος

ΕΔΕΚ: Μυριάνθους και Χαννίδης ζητούν το μητρώο των μελών του κόμματος

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα στην ΕΔΕΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου.