ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνονται οι Βρετανοί από το Sharm el-Sheikh - Βρετανικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια Λάρνακας - Πάφου

Απομακρύνονται οι Βρετανοί από το Sharm el-Sheikh - Βρετανικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια Λάρνακας - Πάφου

Στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου βρίσκονται από την Παρασκευή (06/11) το απόγευμα επιβατικά αεροσκάφη βρετανικών εταιρειών από διάφορα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση Βρετανών υπηκόων από το Sharm el-Sheikh.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας των Αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα όσον αφορά στις προσπάθειες απομάκρυνσης Βρετανών υπηκόων από το Sharm el-Sheikh αλλά και ο βαθμός εμπλοκής των κυπριακών αεροδρομίων σε μια τέτοια διαδικασία».
 
Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι «από χθες το απόγευμα βρίσκεται στην Κύπρο αριθμός επιβατικών αεροσκαφών βρετανικών εταιρειών, τα οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό».
 
Πρόσθεσε ότι «στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας διανυκτέρευσαν οκτώ αεροσκάφη τα οποία έφθασαν άδεια στην Κύπρο από διάφορα βρετανικά αεροδρόμια όπως  του Luton, του Gatwick και του Stanstead. Επίσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου προσγειώθηκαν τρία άδεια αεροσκάφη τα οποία προχώρησαν σε εκτροπή, αφού για κάποιους λόγους δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο Sharm el-Sheikh, που ήταν ο αρχικός τους προορισμός. Πρόκειται για αεροσκάφη τα οποία προέρχονται από τα αεροδρόμια του Manchester και του Birmingham».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ασπρή, «με βάση την πληροφόρηση που λαμβάνουν οι αρχές των κυπριακών αεροδρομίων, φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή, πολύ πιθανόν να υπάρχει δυσκολία στην εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών από το αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh». 

Για το λόγο αυτό, συνέχισε «δεν αποκλείεται κάποια από αυτά τα αεροσκάφη, που έφθασαν στην Κύπρο, να αναγκαστούν τελικά να επιστρέψουν στη Βρετανία άδεια. Ενδεχομένως να αξιοποιηθούν στην πορεία εάν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν», είπε. 

Ανέφερε επίσης ότι «αυτό που θεωρώ σημαντικό να επισημανθεί είναι ότι, για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται και επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Κύπρου και των αεροδρομίων της, ως ένας ασφαλής ενδιάμεσος σταθμός, σε μια ιδιαίτερα ασταθή και εύφλεκτη περιοχή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top