ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μητέρα της 17χρονης τετραπληγικής αποκλειστικά στο Themaonline: «Το κράτος είναι απών γι’ αυτά τα μωρά»

Η μητέρα της 17χρονης τετραπληγικής αποκλειστικά στο Themaonline: «Το κράτος είναι απών γι’ αυτά τα μωρά»

Συγκλονισμένη είναι ακόμη η κοινή γνώμη με την υπόθεση κακοποίησης του 17χρονου τετραπληγικού κοριτσιού από την οικιακή βοηθό.

Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μια γυναίκα ή καλυτέρα μια μητέρα, μπόρεσε να σηκώσει χέρι και να κακοποιήσει με τόση μανία ένα ανήμπορο και απροστάτευτο τετραπληγικό παιδί. Οι φρικτές άλλα και συνάμα σκληρές εικόνες που παρακολουθήσαμε μας προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Το ThemaOnline βρέθηκε στο σπιτικό της 17χρονης τετραπληγικής, και συνομίλησε με την μητέρα της, η οποία μας αποκάλυψε το Γολγοθά που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Μ... μιλώντας στην δημοσιογράφο του ThemaOnline, Ιωάννα Μάντζιηπα, αποκαλύπτει πως το κράτος είναι απών για τα τετραπληγικά παιδιά. «Δεν υπάρχει η στήριξη που θα έπρεπε να έχουν αυτά τα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ιδία μας αναφέρει πως το Γραφείο Ευημερίας επισκέφθηκε το σπίτι της μόνο δυο φορές, με την δεύτερη να είναι μετά από δική της επιμονή και πίεση, καθώς έπρεπε να εγκριθεί κονδύλι για ειδική διαμόρφωση του χώρου υγιεινής, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία μπάνιου του κοριτσιού.

 Η Μ… είναι διαζευγμένη τα τελευταία χρόνια. Μόνη της κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μην στερήσει οτιδήποτε που αφορά την φροντίδα του 17χρονου κοριτσιού της.

Μας αναφέρει χαρακτηριστικά πως χρειάζεται περίπου 1.500 ευρώ μηνιαίως ώστε να της παρέχει όλα αυτά που πρέπει.

«Μόνο οι πάνες του μωρού μου, στοιχίζουν 300 ευρώ το μηνά, ενώ άλλα τόσα χρειάζομαι για τα φάρμακα και τις κρέμες που θέλει. Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, σου δίνουν ένα απλό επίδομα και νομίζουν πως με αυτό μπορείς να παρέχεις σε ένα τετραπληγικό παιδί αυτά που χρειάζεται » ανέφερε σχετικά.

 Μας τα περιγράφει και ήδη τα μάτια της βουρκώνουν…

 Το ρεύμα έρχεται στα 1,000 ευρώ την διμηνία, αφού η μικρή ζει με οξυγόνο και τρέφεται μόνο με ειδικά γάλατα, ενώ η μάνα πληρώνει το ηλεκτρικό συνεχώς με διακανονισμούς αφού δεν έχει άλλη λύση.

Την ίδια ώρα που η γυναίκα αυτή ανακάλυψε πως η κόρη της κακοποιείο από την οικιακή βοηθό, έρχεται και η μαχαιριά από τους αρμόδιους του Γραφείου Ευημερίας.

Όπως μας επισημαίνει, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση του θέματος της κακοποίησης του κοριτσιού της, το Γραφείο Ευημερίας της ανάφερε πως η ίδια μπορεί να φέρει ειδικό νοσοκόμο από ιδιωτική κλινική και να τον πληρώνει με πέντε ευρώ την ώρα μέχρι να σχολάσει από την δουλειά!

Η μητέρα μας λέει πως «μακάρι να μπορούσα να σταματήσω την δουλειά και να φροντίζω η ίδια το παιδί μου, άλλα αυτό είναι αδιανόητο, καθώς αν δεν δουλέψω δεν θα έχουμε ούτε φαγητό, ούτε τα απαραίτητα που χρειάζεται η κόρη μου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top