Ισχυρά ονόματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη για την Προεδρία της ΕΔΕΚ - Δείτε τη λίστα με τους 130
130 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΔΕΚ, στηρίζουν την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη, για την Προεδρία κόμματος.
Σύμφωνα με την ειδική έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα (29/04), αν και η Κύπρος έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ σε φράγματα, αφαλατώσεις και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, στερείται ενός συνολικού, στρατηγικού σχεδίου προσαρμογής στην κλιματική κρίση.
«Διαχρονικά η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί περισσότερο πυροσβεστικά αντί προληπτικά, με κίνδυνο υψηλότερο οικονομικό κόστος και μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση», υπογραμμίζει ο Γενικός Ελεγκτής Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.
Η έκθεση αποκαλύπτει:
Παράλληλα, καταγράφεται ότι η Κύπρος ήδη πλήττεται από τη ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας και τη δραματική μείωση των βροχοπτώσεων, ενώ προβλέπεται επιδείνωση των φαινομένων ξηρασίας και υποβάθμισης των υδάτινων αποθεμάτων.
Επιπλέον, η Κύπρος κινδυνεύει με ευρωπαϊκές κυρώσεις λόγω μη συμμόρφωσης σε κοινοτικές οδηγίες για τα ύδατα και τα αστικά λύματα, όπως επισημαίνεται σε προειδοποιητικές επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Ελεγκτική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι χωρίς ένα ολοκληρωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα υδατικής επάρκειας και ποιότητας, επηρεάζοντας κρίσιμους τομείς όπως η γεωργία, η ύδρευση και ο τουρισμός.
Συγκεκριμένα, ζητά την εφαρμογή:
«Απαιτούνται άμεσες και συντονισμένες ενέργειες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υδάτινων πόρων, διασφαλίζοντας την επάρκεια και την ποιότητα τους για το παρόν και το μέλλον»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις