ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να προετοιμαστούν για τις βροχές του χειμώνα προτρέπει τους δημότες ο Δήμος Λεμεσού

Να προετοιμαστούν για τις βροχές του χειμώνα προτρέπει τους δημότες ο Δήμος Λεμεσού

Σε κατάλληλη προετοιμασία του υποστατικού τους, ώστε να αποτραπούν οποιεσδήποτε δυσάρεστες καταστάσεις, από το ενδεχόμενο αυξημένης βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, προτρέπει τους δημότες του ο Δήμος Λεμεσού.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί από έντονες βροχοπτώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της Λεμεσού, λόγω κυρίως της αναβολής των αντιπλημμυρικών έργων που έπρεπε να είχαν γίνει, ο Δήμος, σε ανακοίνωση του, καλεί τους δημότες "όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και / ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν".
 
Συγκεκριμένα, προτρέπει τους δημότες να ελέγξουν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.
 
Επίσης, σημειώνει πως δεν θα πρέπει να αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.
 
Επιπρόσθετα, υποδεικνύει πως δεν πρέπει να καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα και καλεί τους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να ελέγξουν και να συντηρήσουν τις υφιστάμενες αντλίες που διαθέτουν.
 
Ο Δήμος συμβουλεύει τέλος όπως οι ιδιοκτήτες προχωρήσουν στην ασφάλιση των περιουσιών του έναντι του κινδύνου πλημμυρών.
 
"Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινό θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Δήμου και θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του για αποφυγή τυχόν προβλημάτων και ταλαιπωρίας", καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top