ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμινέ Τσολάκ: Υπάρχει ευνοϊκό κλίμα για λύση- Έχει σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα

Εμινέ Τσολάκ: Υπάρχει ευνοϊκό κλίμα για λύση- Έχει σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα

Ορισμένα ζητήματα που ήταν δύσκολα στο παρελθόν, όπως αυτό του περιουσιακού και των εγγυήσεων, εξακολουθούν να είναι δύσκολα, αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε η “υπουργός” εξωτερικών, Εμινέ Τσολάκ προσθέτοντας ότι το σημερινό περιβάλλον στην Κύπρο είναι πολύ ευνοϊκό για την εξεύρεση λύσης.

Όπως αναφέρει η Κίπρις, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού, η κ. Τσολάκ ανέφερε επίσης ότι οι δύο ηγέτες στην Κύπρο είναι υπέρ της λύσης και ότι και οι δύο απέδειξαν τη βούλησή τους για μια διευθέτηση. Πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Τουρκίας και της Ελλάδας, καθώς και η στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, είναι απαραίτητες για μια λύση που θα επιτευχθεί. Η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη, ότι η λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το Μάιο, είναι πολύ ενθαρρυντική, σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το έργο του “γραφείου” πληροφοριών και προώθησης, ανέφερε ότι επικεντρώνεται στην λύση και πράγματα που πρέπει να γίνουν μετά τη λύση και έχει ενημερωθεί για τα αιτήματα και ερωτήματα των Τ/κ.

Αναφερόμενη στις επαφές που είχε στο εξωτερικό, η κ. Τσολακ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Παρίσι και είχε συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό και μετέφερε τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top