ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μπράβο σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας! Έστειλε επιστολή στο Δικαστήριο ότι δεν έχει κανένα παράπονο για άνεργο ανάπηρο πατέρα που έκλεψε

Μπράβο σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας! Έστειλε επιστολή στο Δικαστήριο ότι δεν έχει κανένα παράπονο για άνεργο ανάπηρο πατέρα που έκλεψε

Πρόστιμο ύψους 450 ευρώ επέβαλε την Πέμπτη (12/11) το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας επτά και εννέα ετών, για κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου από κατάστημα στο Μall της Πάφου.

Ο δικαστής Πανίκος Μιχαηλίδης ανέφερε πως το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί από μέρους του κατηγορούμενου σε διάστημα δύο μηνών, προσθέτοντας ότι το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την επιστολή που απέστειλε η συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ότι δεν έχει κανένα παράπονο εναντίον του κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος σήμερα παραδέχτηκε ενοχή.

Στην αγόρευσή της, η συνήγορος υπεράσπισης, Ειρήνη Σωκράτους, ανέφερε πως το αδίκημα διαπράχθηκε στις 30. 12.2013, σημειώνοντας ότι ο πελάτης της συνελήφθη στις 17:30 την ίδια ημέρα της διάπραξης του αδικήματος από τον υπεύθυνο ασφαλείας και ακολούθως ο παραπονούμενος ειδοποίησε την αστυνομία. Ανακρινόμενος, ισχυρίστηκε ότι είναι ανάπηρος, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και πως ξεχνά. Την ίδια μέρα κατηγορήθηκε γραπτώς.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο που απέσπασε ο πελάτης της ήταν αποσυνδεδεμένο από το stand με καλώδιο.

Η κ. Σωκράτους ανέφερε πως ο πελάτης της επέδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και πως επρόκειτο για ατυχή στιγμή. Ο κατηγορούμενος, είπε η κ. Σωκράτους, βρισκόταν με τα δύο ανήλικα παιδιά του με σκοπό να αγοράσει το κινητό τηλέφωνο στο μικρότερο γιο του, ηλικίας επτά ετών. Παραδέχτηκε το αδίκημά του και απολογήθηκε.

Ανέφερε επίσης πως πρόκειται για καταξιωμένο άτομο και πως είναι κάτοχος δύο πτυχίων Διοίκησης Επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Διετέλεσε διευθυντής σε εταιρεία στην Κύπρο καθώς και υπάλληλος στην Αυστραλία της Αmerican Express και της Barclays Bank.

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ανέφερε πως ο πελάτης της πριν 12 χρόνια τραυματίστηκε σε τροχαίο και είναι ανίκανος να εργαστεί, ενώ λαμβάνει επίδομα από το Γραφείο Εργασίας. Η κ. Σωκράτους παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου πιστοποιητικά και σχετικές διαβεβαιώσεις.

Πρόκειται, συνέχισε, για ταλαιπωρημένο άτομο που αδυνατεί να μετακινηθεί και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή μέχρι σήμερα. Λόγω των φαρμάκων επίσης που λαμβάνει έχει απώλεια μνήμης.

Ο κατηγορούμενος συντηρεί, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, την οικογένεια του αφού η σύζυγός του λόγω της οικονομικής κρίσης δεν εργάζεται. Το εισόδημα που λαμβάνει ως επίδομα από το Γραφείο Εργασίας ανέρχεται στα 789,04 ευρώ μηνιαίως.

Η κ. Σωκράτους είπε πως ο πελάτης της από την ημέρα της διάπραξης του αδικήματος απέστειλε πολλές επιστολές, δείχνοντας έμπρακτη μεταμέλεια και απολογία.

Παρακάλεσε τέλος το Δικαστήριο να λάβει υπόψη του τα πιο πάνω για μετριασμό της ποινής του πελάτη της, δηλαδή την παράδοση του τηλεφώνου στην εταιρεία, δηλαδή στους μόνιμους κατόχους του και την παραδοχή του.

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε ο δημόσιος κατήγορος Νεοκλής Νεοκλέους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top