ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Ελβετοί προτιμούν την Κύπρο για διακοπές

Οι Ελβετοί προτιμούν την Κύπρο για διακοπές

Σημαντική αύξηση στον αριθμό αεροπορικών θέσεων προς τη Κύπρο για το 2016 παρουσιάζει το πτητικό πρόγραμμα αερομεταφορέων που δραστηριοποιούνται στην Ελβετία.

Η αύξηση αναμένεται να επιδράσει θετικά στις τουριστικές αφίξεις από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, η οποία και κατέχει την πρώτη θέση από πλευράς τουριστικών μας αγορών, σε σχέση με το ύψος της κατά κεφαλή δαπάνης περιηγητών. 

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες ενδείξεις και στοιχεία που συνέλεξε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων (μονής διαδρομής) από την Ελβετία προς την Κύπρο για την καλοκαιρινή περίοδο 2016 θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 25%, ή κατά περίπου 15.500 πρόσθετες αεροπορικές θέσεις, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από το αεροδρόμιο της Βέρνης, για περίοδο 5 μηνών. Πρόκειται για μία εβδομαδιαία πτήση (Helvetic Airways- Ο.Τ Ηotelplan) προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Επιπρόσθετα, στην αγορά θα δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά οι αεροπορικές εταιρείες AIR BERLIN και GERMANIA, με πτητικό πρόγραμμα από Ζυρίχη προς Λάρνακα, με συχνότητα 2 με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις ανά εταιρεία. Σημειώνεται παράλληλα η συνέχιση του πτητικού προγράμματος του αερομεταφορέα EASYJET (Βασιλεία - Λάρνακα), καθώς επίσης και του σημαντικότερου από πλευράς αριθμού θέσεων αερομεταφορέα της Ελβετίας για την Κύπρο EDELWEISS, ο οποίος και θα καθιερώσει για πρώτη φορά καθημερινή πτήση προς Λάρνακα, για την περίοδο από 27 Μαρτίου μέχρι 27 Οκτωβρίου.

Με βάση τα πιο πάνω αναμενόμενα στοιχεία προσβασιμότητας, ο ΚΟΤ διαβλέπει σημαντική προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της Ελβετικής τουριστικής αγοράς και καλεί όλους τους φορείς που διαδραματίζουν ρόλο στην αποτίμηση θετικής τουριστικής εμπειρίας, αλλά και το κοινό, όπως συμβάλουν ενεργά στην ενίσχυση της τουριστικής μας εικόνας, αναδεικνύοντας προς όλους το φιλόξενο πρόσωπο της Κύπρου μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top