ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aκιντζί: Δεν βοηθούν τις συνομιλίες τα επεισόδια εις βάρος των Τ/κ

Aκιντζί: Δεν βοηθούν τις συνομιλίες τα επεισόδια εις βάρος των Τ/κ

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για τη δήλωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή τα επεισόδια εις βάρος Τουρκοκυπρίων.

Ο κ. Ακιντζί σημειώνει ότι οι δράστες πρέπει να συλληφθούν και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και καλεί τους Ε/κ να χειριστούν το θέμα με πάσα σοβαρότητα.

Ο Τ/κ ηγέτης, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, εξέδωσε γραπτή δήλωση για το θέμα και στα ελληνικά στην οποία αναφέρει ότι "μάθαμε ότι σήμερα κάποιοι μαθητές και μέλη του ΕΛΑΜ, με πρόσχημα την 15η Νοεμβρίου προκάλεσαν επεισόδια κοντά στα οδοφράγματα στη Λευκωσία, επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα των Τουρκοκυπρίων και κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν".

"Πέραν αυτού", προστίθεται, "διαπιστώθηκε ότι πέταξαν κροτίδες, πέτρες και μπουκάλια στον κυκλικό κόμβο. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις στην Κύπρο".

Ο κ. Ακιντζί σημειώνει με ικανοποίηση το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταδίκασε αυτά τα επεισόδια, αναφέρει όμως ότι "επιθυμούμε να δούμε άμεσα οι ένοχοι να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίου".

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πως οι μαθητές, "αποφεύγοντας το σχολείο, συμμετείχαν σε τέτοιες εκδηλώσεις".
"Είναι απαράδεκτο ότι οι δάσκαλοι και οι Διοικήσεις των σχολείων δίνουν τη δυνατότητα για τέτοιες ενέργειες. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία πρέπει να χειριστεί το θέμα με σοβαρότητα", καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ακιντζί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top