ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα - Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα - Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Τσελέντης: Ενεργοποιήθηκε το ρήγμα που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι - Δύο νεκρές γυναίκες άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση

Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 6,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, έγινε αισθητή στις 09:10 το πρωί της Τρίτης στην μισή Ελλάδα. Ο σεισμός είχε επίκεντρο στο νοτιοδυτικό ακρωτήριο της Λευκάδας, 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας. Ο κόσμος στο νησί βγήκε έντρομος από τα σπίτια του, ενώ αντικείμενα έπεφταν από τα ράφια. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός και στα γειτονικά νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όπου έχουν σημειωθεί μικροκατολισθήσεις σε αγροτικούς δρόμους.

Από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 5,2 Ρίχτερ στις 10:33 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές είναι οι ζημιές στο χωριό Αθάνι της Λευκάδας, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπου κάτοικοι αναφέρουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, ενώ φαίνεται πως τουλάχιστον μία γυναίκα είναι καταπλακωμένη μέσα στο σπίτι της. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως έχει υποστεί σοβαρές ζημιές η εκκλησία του χωριού. Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες πως αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο το νησί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο, το οποίο κατευθύνεται από την πόλη προς το χωριό (απόσταση περίπου μιας ώρας).

Ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί στο λιμάνι αλλά και το γυμνάσιο της Βασιλικής, στο νότιο ακρωτήριο της Λευκάδας, χωρίς όμως να υπάρχει προς το παρόν εικόνα για την έκταση των προβλημάτων. Αναφορές στην Βασιλική αναφέρουν επίσης πως μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω της τμήμα τοίχου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top