ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο στόχαστρο της G20 η φοροαποφυγή των πολυεθνικών

Στο στόχαστρο της G20 η φοροαποφυγή των πολυεθνικών

Οι ηγέτες της G20 υπογράμμισαν πως η ευρεία και συνεπής εφαρμογή του σχεδίου είναι η ιδιαίτερα κρίσιμη, ειδικά σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες μεταξύ εφοριών και πολυεθνικών (tax rulings), ενθαρρύνοντας τις αναπτυσσόμενες χώρες να συμμετάσχουν στην κίνηση.

Η G20 υιοθέτησε σχέδιο μάχης κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών, το οποίο εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι ηγέτες υπογράμμισαν πως η ευρεία και συνεπής εφαρμογή του σχεδίου είναι η ιδιαίτερα κρίσιμη, ειδικά σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες μεταξύ εφοριών και πολυεθνικών (tax rulings), ενθαρρύνοντας τις αναπτυσσόμενες χώρες να συμμετάσχουν στην κίνηση.

Μολονότι η ανάπτυξη παραμένει συνολικά «άνιση και ασθενέστερη» απ' ό,τι αναμενόταν, οι ηγέτες της G20 δηλώνουν προσηλωμένοι στον στόχο για την αύξηση της συλλογικής παραγωγής τους κατά 2% επιπλέον έως το 2018,

«Κορυφαία προτεραιότητά μας είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αναπτυξιακών στρατηγικών μας για τη στήριξη της ζήτησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τονίζεται στην τελική ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top