ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Φόβος για δημιουργία αστέγων με την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις

Λιλλήκας: Φόβος για δημιουργία αστέγων με την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις

Ενδεχόμενη δημιουργία αστέγων με την εφαρμογή του νόμου για εκποιήσεις, είπε ο Λιλλήκας

«Ευελπιστώ ότι έστω και την υστάτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνειδητοποιήσει τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους έχει ήδη εισέλθει  η κυπριακή κοινωνία. Είναι ενδεχόμενο πως με την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις  που κάποια κόμματα ψήφισαν πρόσφατα στη Βουλή  θα εμφανιστεί στην Κύπρο το πρόβλημα των αστέγων το οποίο δεν είχαμε γνωρίσει  στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος θα κινηθεί με αποφασιστικότητα προς την  Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας, προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα τις εγκαταστάσεις στη Μενόγια όπου διαμένουν αιτητές πολιτικού ασύλου.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας  Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είπε ότι δεν έχει αμφιβολία ότι «ότι η καθυστέρηση των τριών χρόνων που παρατηρήθηκε  στο θέμα αυτό έγινε επί σκοπού. Γιατί ακριβώς ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί, όχι απέναντι στον κυπριακό λαό αλλά στην Τρόικα,  να φέρει στην Κύπρο τη νομοθεσία για την πώληση δανείων από τις Τράπεζες. Απόφαση η οποία θα είναι η αιτία μεταφοράς τεράστιων περιουσιών σε ξένα χέρια. Αυτή ήταν, κατά την άποψή  μας η αιτία που ο Πρόεδρος παρέμεινε απαθής στις δικές μας  εκκλήσεις  αλλά και των οργανωμένων συνόλων του κυπριακού λαού για τον τρόπο αναδιάρθρωσης των δανείων στις εμπορικές τράπεζες».
Διερωτήθηκε πώς θα γίνει η συνεργασία με την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  είχε ουσιαστικά δεσμευτεί να ζητήσει την παύση της από το Ανώτατο Δικαστήριο  για τη γνωστή υπόθεση  του συμβολαίου της αλλά και της εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου του πρώην συζύγου της στην υπόθεση Βγενόπουλος.
Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας   αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, αφού τόνισε την σημασία της επεσήμανε τους κινδύνους αναβάθμισης του ψευδοκράτους  από την επίσκεψή του στα κατεχόμενα τονίζοντας ότι “με  αυτού του είδους τις επισκέψεις  που γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης έχουμε φτάσει το προτελευταίο στάδιο της αναγνώρισης”.

Εξέφρασε τέλος την πλήρη ικανοποίηση του για το επιτελούμενο  έργο στις εγκαταστάσεις στην Μενόγια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top