Ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού - Τι συνέβη

Ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού - Τι συνέβη

Μικρής έκτασης ρύπανση, από πετρελαιοειδή, εντοπίστηκε σε βραχώδη παραθαλάσσιο χώρο πλησίον του παλαιού τσιμεντοποιείου Μονής στον Πύργο Λεμεσού και η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, το Τμήμα, κατόπιν πληροφόρησης που έλαβε για παρουσία ενδεχόμενης ρύπανσης από πετρελαιοειδή, προέβη σε ενδελεχή επιτόπιο έλεγχο και εντόπισε, σε περιορισμένη έκταση, στερεά υπολείμματα πετρελαίου (κατράδες) σε βράχους και κρηπιδώματα.

Στη συνέχεια, προστίθεται, αποκλείστηκε με πλωτό φράγμα ο χώρος και έγινε πλήρης καθαρισμός των εστιών ρύπανσης με χρήση αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, απορροφητικών και πλυστικού μηχανήματος υψηλής πίεσης νερού.

Η πηγή της ρύπανσης διερευνάται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE