Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας «στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας για τη διαμόρφωση συγκλίσεων και την επίτευξη συμφωνίας για τον θεσμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργοδοτικών συνδέσμων, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση της διαδικασίας με χρονικό ορίζοντα το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας».
Ξεχωριστές επαφές τις επόμενες ημέρες
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έχει τεθεί καταληκτικό χρονοδιάγραμμα διάρκειας δέκα ημερών, εντός του οποίου θα καταβληθεί προσπάθεια για διαμόρφωση συγκλίσεων. Στόχος είναι, τις επόμενες ημέρες, να πραγματοποιηθούν ξεχωριστές συναντήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο και του κοινωνικούς εταίρους, ώστε να διαφανεί αν υπάρχει περιθώριο θετικής κατάληξης.
Αν διαφανεί προοπτική συμφωνίας, η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την εκπνοή του δεκαημέρου. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν προκύψει ότι τα εμπόδια παραμένουν ανυπέρβλητα, το χρονοδιάγραμμα δεν θα εξαντληθεί.
Τη δεδομένη στιγμή, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν διαφαίνεται προοπτική για κοινά αποδεκτή διευθέτηση.
Εξάλλου στο ενδιάμεσο, θα πραγματοποιηθεί πασυνδικαλιστική σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, στις 11:30, στα γραφεία της ΣΕΚ, με σκοπό την ενημέρωση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, την αξιολόγηση των υφιστάμενων δεδομένων και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ