Το ΔΝΤ φεύγει από την Κυπριακή Δημορκατία για να ξανάρθει στην Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρο

Το ΔΝΤ φεύγει από την Κυπριακή Δημορκατία για να ξανάρθει στην Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρο

Τεχνική η βοήθεια του ΔΝΤ στην Κύπρο, διευκρινίζει εκπρόσωπός του

Το μακροοικονομικό πλαίσιο, τα δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα και τα στατιστικά της Κύπρου μετά τη λύση, συμπεριλαμβάνονται στην τεχνική βοήθεια που θα προσφέρει το ΔΝΤ.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κληθείς να ενημερώσει για το έργο της ομάδας του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Κύπρο.

«Το ΔΝΤ κλήθηκε να παράσχει τεχνική βοήθεια για τις οικονομικές πτυχές της Κύπρου μετά τη διευθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις δύο κοινότητες για την εξεύρεση βιώσιμων οικονομικά λύσεων», δήλωσε.

Διευκρίνισε ότι η βοήθεια που θα παράσχει το ΔΝΤ είναι τεχνική βοήθεια για την ανάπτυξη ικανοτήτων στους τομείς που ειδικεύεται το Ταμείο, όπως «το μακροοικονομικό πλαίσιο, οι χρηματοπιστωτικές και δημοσιονομικές υποθέσεις και οι στατιστικές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Μπορεί να απομένει ακόμη σημαντικός χρόνος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, ωστόσο το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο έχει ήδη αρχίσει να κινείται στους ρυθμούς της επόμενης μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης. Τα κόμματα ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους, οι εσωτερικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα ονόματα μπαίνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE