ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαρχιακό Λευκωσίας: Αναστάληκε ποινική δίωξη για ένα… «υ»!

Επαρχιακό Λευκωσίας:  Αναστάληκε ποινική δίωξη για ένα… «υ»!

Έγινε κι αυτό στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ! Αναστάληκε ποινική δίωξη για ένα «υ»!

Την Τρίτη 1/12 αναμενόταν να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση πλαστών τιμολογίων στον ΟΣΕΛ, στην οποία εμπλέκονται ο πρόεδρος του Δ.Σ., Ιορδάνης Ιορδάνους και ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Κυριάκου.

Μετά από σειρά αναβολών από το 2012 μέχρι σήμερα, οι δύο μέτοχοι του ΟΣΕΛ πήραν εκ νέου… πίστωση χρόνου μετά τον εντοπισμό τυπογραφικού λάθους στο κατηγορητήριο από την κατηγορούσα αρχή.

Συγκεκριμένα, από το έγγραφο έλειπε έναν «υ» από το όνομα ενός εκ των δύο κατηγορούμενων που -όπως πληροφορούμαστε- πέρασε απαρατήρητο τα προηγούμενα χρόνια! Το όνομα Κυριάκος γράφτηκε «Κριάκος».

Πηγή εντός της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε στο ThemaOnline ότι το συγκεκριμένο «λάθος» στο κατηγορητήριο θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο έφεσης από πλευράς υπεράσπισης. Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρισθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται πάντως πως ο Ιορδάνους δεν έκανε τον κόπο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, αφού όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, «ο γιατρός του συνέστησε ανάπαυση μετά τα επεισόδια στον ΟΣΕΛ...»

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για υπόθεση που καταχωρίσθηκε το 2012 μετά από καταγγελία λειτουργού του υπουργείου Συγκοινωνιών και σχετικές έρευνες της Αστυνομίας που «μπούκαρε» τότε στα γραφεία συλλέγοντας έγγραφα και τιμολόγια (και συνέλαβε τον Ιορδάνη Ιορδάνους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων).

Οι δύο μέτοχοι κατηγορούνται για επτά κατηγορίες και συγκεκριμένα συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία προς καταδολίευση, ψευδείς καταχωρήσεις σε λογαριασμούς εταιρείας και για αδικήματα του νόμου περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top