ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τα Κυπριακά πρωτοσέλιδα

Δείτε τα Κυπριακά πρωτοσέλιδα

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η τριμερής συνάντηση Κύπρου- Ελλάδας – Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Αθήνα, οι προβληματισμοί που εκφράζονται για την φοροδιαφυγή στην Κύπρο, το προσχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου της Ε.Ε. με σαφείς υποδείξεις προς την Άγκυρα και η διαμαρτυρία των μονογονιών στις 19 Δεκεμβρίου λόγω των οικονομικών δυσχερειών που επέφερε η κρίση και το μνημόνιο, είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τριμερής γεμάτη ενέργεια», γράφει ότι εξαιρετικής σημασίας χαρακτηρίζεται η μεθαυριανή νέα τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή μας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο διαβλέπει ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης Βολκάν Μποζκιρ. Αλλού αναφέρεται σε ύστατη προσπάθεια για εξεύρεση χρυσής τομής αναφορικά με το ωράριο των καταστημάτων.

Η «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απάντηση» γράφει ότι σοβαρά ερωτήματα και έντονους προβληματισμούς προκαλεί η πρώτη αναφορά του Ερβέ Φαλντιάνη για τη φοροδιαφυγή στην Κύπρο, την οποία αποκάλυψε στην κυριακάτικη έκδοσης της «Σημερινής». Σε άλλο θέμα γράφει για το ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται σε εκλογικό φλερτ Θεοχάρους με τοπ ΔΗΚΟ, μετά και τη χθεσινή συνάντηση της Ευρωβουλευτού με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Υποδείξεις Ε.Ε. στην Άγκυρα», γράφει ότι σαφείς υποδείξεις προς την Άγκυρα σε σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία καταγράφονται στο προσχέδιο Συμπερασμάτων των «28», προσφέροντας μια καλή βάση για ενίσχυση των κυπριακών θέσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προς ναυάγιο οδηγούνται οι προσπάθειες της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων για συμφωνία με τον εργολάβο του ΟΕΔΑ Κόσιης, με στόχο τη μείωση των τελών που επιβάλλονται για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων. Αλλού γράφει ότι την διακοπή κάθε επαφής και των σε εξέλιξη συνομιλιών για εξαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ αποφάσισε χθες το απόγευμα η Αίγυπτος.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στους δρόμους οι αγανακτισμένοι μονογονιοί», γράφει ότι βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι μονογονιοί και τα παιδιά τους ένεκα της κρίσης, αλλά και των επιβουλών της Τρόικας και των αποφάσεων τη κυβέρνησης για τον δραστικό περιορισμό του κοινωνικού κράτους. Σε άλλο θέμα γράφει για κρίσιμη συνάντηση σήμερα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις συντεχνίες της ΑΗΚ. Αλλού γράφει ότι νέα δεδομένα για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο δημιουργεί η απόφαση της Επ. Ανταγωνισμού

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top