ΕΛΛΑΔΑ

«Κλεφτοπόλεμος» έως τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

«Κλεφτοπόλεμος» έως τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Πεδίο μάχης έγιναν ακόμη μια φορά τα Εξάρχεια παρά το γεγονός ότι είχαν κινητοποιηθεί περίπου 6.000 αστυνομικοί.

Η απομόνωση των κουκουλοφόρων στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως είχαν σχεδιάσει οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., εφαρμόστηκε σε απόλυτο βαθμό στην πορεία για την 7η θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συνολικά έγιναν τριάντα πέντε προσαγωγές ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτέλεσε για ακόμη μία φορά το πεδίο εκδήλωσης επεισοδίων, ενός ιδιότυπου «κλεφτοπόλεμου», με εκτεταμένες καταστροφές, ρίψεις μολότοφ, στήσιμο οδοφραγμάτων και ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Για κάθε διαδηλωτή, αντιστοιχούσαν σχεδόν δύο αστυνομικοί, καθώς συμμετείχαν περίπου 3.000 διαδηλωτές, ενώ οι αστυνομικοί ήταν σχεδόν 6.000. Η πορεία ήταν περιστοιχισμένη ασφυκτικά από δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν περίπου στις 19:30 χθες το απόγευμα, στα Προπύλαια, μετά από μία επίθεση κουκουλοφόρων προέκυψε η διάσπαση της πορείας σε δύο κομμάτια. Ένα από αυτά περίπου 600 άτομα κινήθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων όπου ξεκίνησε τη «μάχη».

 Για ώρες οι κουκουλοφόροι, έκαιγαν κάδους και έπαιζαν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, ενώ έβαλαν φωτιά σε μπαλκόνι, κατέστρεψαν τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα, περίπτερα και στάσεις λεωφορείων, τραυμάτισαν αστυνομικούς, απείλησαν πολίτες και κατάφεραν να έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες βόμβες μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «μπορεί η απομόνωσή τους εκεί να είναι μία λύση αλλά δεν γίνεται κάθε λίγο τα Εξάρχεια να είναι ο ‘σάκος του μποξ’ για την υπόλοιπη Αθήνα και να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη χωρίς να δίνεται μία λύση». Χθες, ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που έγιναν στην περιοχή επεισόδια και μάλιστα το περασμένο Σάββατο νεαροί επιτέθηκαν σε Πορτογάλους τουρίστες τραυματίζοντας στο κεφάλι έναν εξ αυτών.

Το πρωί της Κυριακής, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν 120 βόμβες μολότοφ, έτοιμες προς χρήση, μέσα σε τσάντες στο λόφο του Στρέφη. Βρέθηκαν, επίσης, αντισφυξιογόνες μάσκες με την Αστυνομία να εκτιμά ότι οι κουκουλοφόροι είχαν σχεδιάσει καταδρομική επίθεση με στόχο του Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων καταγράφηκαν 10 συλλήψεις, 25 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι, κατά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ προς την πλευρά των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ αναποδογύρισε κάδους απορριμμάτων και τους έβαλε φωτιά, στην περιοχή της Ροτόντας. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Περίοικοι βγήκαν στο μπαλκόνι των διαμερισμάτων τους και προσπάθησαν να σβήσουν τις φωτιές πετώντας νερό

Oι αντιεξουσιαστές στο Twitter

Νούμερο ένα θέμα στο Twitter έγιναν χθες αναρτήσεις από λογαριασμούς που σχετίζονται με τον αναρχικό χώρο στις οποίες αναφέρονταν τηλέφωνο επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ για νομική υποστήριξη συλληφθέντων για επεισόδια.

Ένας από αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter που ανέβασε το τηλέφωνο «2103829910», το οποίο ανήκει σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βαλτετσίου,  είναι ο «98fm» (το ραδιόφωνο των αναρχικών). Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις ο «98fm» κατέβασε την ανάρτηση. Το σταθερό τηλέφωνο στο οποίο παρέπεμπε για νομική υποστήριξη δεν λειτουργεί πια, παρότι είχε δοθεί ως τηλέφωνο επικοινωνίας το 2012 και το 2013 ακόμα και από το left.gr (ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ) για όσους συλληφθέντες για επεισόδια θέλουν υποστήριξη.

Χρήστες του twitter έφτιαξαν χθες χάσταγκ με το όνομα «pare_tilefono_to_syriza» θέλοντας να σατιρίσουν το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα προτίθεται να βοηθήσει τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο σύνδεση των λογαριασμών του twitter που έκαναν χθες αυτές τις αναρτήσεις με το κυβερνών κόμμα. Μαζί με το σταθερό τηλέφωνο που αντιστοιχεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιες αναρτήσεις έδιναν δύο κινητά τηλέφωνα, ενός γιατρού και ενός δικηγόρου. Ο ένας από αυτούς  δήλωσε ότι «είμαστε μία ιατρική βοήθεια κινηματικής δράσης. Είμαστε κινηματικοί και δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top