ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τα αδέρφια από τη Δρομολαξιά που εδώ και τρία χρόνια παράγουν φθαρτά για τους φτωχούς

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τα αδέρφια από τη Δρομολαξιά που εδώ και τρία χρόνια παράγουν φθαρτά για τους φτωχούς

Μπορεί να υπερβάλλουμε πολλές φορές λέγοντας πως η κυπριακή κοινωνία πάει κατά διαόλου, αλλά υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που συγκινούν και συγκλονίζουν και επιλέγουν να ζημιώσουν οι ίδιοι αλλά να βοηθηθεί ο πάσχων συνάνθρωπός τους.

Το ρεπορτάζ του συνάδελφου Πάμπου Βάσιλα («Φιλελεύθερος»), στο οποίο καταγράφονται τα μυστικά της επιτυχίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας, είναι απόλυτα ενδεικτικό και διαφωτιστικό.

Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για απεριόριστη ανθρωπιά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και αιτιολογεί αυτή τη θέση σημειώνοντας: «Αλευροβιομηχανία προσφέρει το αλεύρι και αρτοποιείο ψήνει τα ψωμιά. Αλλαντοβιομηχανία προμηθεύει τα αλλαντικά. Γεωργοί προσφέρουν ντομάτες, λαχανικά και φρούτα, ανεξαρτήτως κόστους, ακόμη και όταν οι τιμές τους είναι στα ύψη, με αποτέλεσμα να χάνουν εισοδήματα. Γι΄ αυτούς τους ανθρώπους, όμως, προέχει να έχουν οι δυσπραγούσες οικογένειες τα προς το ζην».

Το ρεπορτάζ καταγράφονται, όμως και περιπτώσεις επιχειρηματιών και παραγωγών που προτιμούν να μειώσουν τα κέρδη τους ή και να ζημιώσουν, παρά να βλέπουν τον συνάνθρωπό τους να υποφέρει:

•    Δυο αδέρφια από τη Δρομολαξιά εδώ και τρία χρόνια, στη σοδειά των λαχανικών που παράγουν, περιλαμβάνουν αυτά που θα μεταφερθούν κάθε εβδομάδα δωρεάν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας. «Κάθε Πέμπτη από το χάραμα τα φορτηγάκια του Κοινωνικού Παντοπωλείο Λάρνακας φτάνουν στα χωράφια των δυο αδελφών για να φορτώσουν φρέσκα μαρούλια, ρόκα, κουνουπίδια, καρότα, ντομάτες, αγγουράκια και ό,τι άλλο παράγουν».

•    Στην περιοχή Δρομολαξιάς-Μενεού ένας άλλος γεωργός από νωρίς το καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του, εφοδιάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο με φρέσκα πεπόνια, ανανάδες και καρπούζια.

•    Στο Μαρώνι γεωργός με θερμοκήπια στέλνει μονίμως τον χειμώνα κασόνια με ντομάτες και αγγούρια.

•    Αρτοποιείο στη Λάρνακα ζυμώνει ψωμιά και τα χαρίζει στο Παντοπωλείο.

•    Πολύ μεγάλη αλευροβιομηχανία στην ελεύθερη Αμμόχωστο «φροντίζει κάθε εβδομάδα να βάζει στην μπάντα μερικά σακιά αλεύρι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας». Από εκεί φορτώνεται το αλεύρι και μεταφέρεται στο αρτοποιείο της Λάρνακας που αναλαμβάνει την ετοιμασία ψωμιών για τους φτωχούς.

•    Μεγάλη αλλαντοβιομηχανία στη Λάρνακα εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια προσφέρει δωρεάν τα αλλαντικά που χρειάζονται οι άπορες οικξοένειας για τα σχολικά σάντουιτς των παιδιών τους.

•    Μια φρουταρία στη Λάρνακα φροντίζει για τα φρούτα των άπορων οικογενειών.

•    Από παραγωγούς στα Κοκκινοχώρια προσφέρονται πατάτες.

•    Φρούτα δίνει και φρουταρία στη Λεμεσό.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top