ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάρφωσε τον Χρίστο στην αστυνομία η αδελφή του

Κάρφωσε τον Χρίστο στην αστυνομία η αδελφή του

Μία ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο, επικυρώντας καταδικαστική απόφαση εναντίον εμπόρου ναρκωτικών, η οποία βασίστηκε σε εξ ακοής μαρτυρία, προερχόμενη μάλιστα από την αδελφή του καταδικασθέντος.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Πολίτης» η υπόθεση αφορούσε εισαγωγή πέντε κιλών κάνναβης. Η αδελφή του καταδικασθέντος Χρίστου Τουμάζου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 11 χρόνων, συνελήφθη όταν παρέλαβε το δέμα με τα ναρκωτικά.

Τόσο προφορικά όσο και σε γραπτή κατάθεση της κατονόμασε τον αδελφό της ως τον ιθύνοντα της επιχείρησης εισαγωγής των ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Εφετείου, ο Χρίστος Τουμάζου, αντιλαμβανόμενος ότι τα ναρκωτικά και η ομάδα είχαν πλέον γίνει αντιληπτοί από την αστυνομία, εξαφανίστηκε από την ίδια κιόλας μέρα. Αυθημερόν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, το οποίο πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες της αστυνομίας, παρέμεινε ανεκτέλεστο αφού εν μπορούσε να γίνει κατορθωτός ο εντοπισμός του. Τελικά μετά από σχετική πληροφορία της αστυνομία συνελήφθηκε στις 6/11/13, περισσότερο δηλαδή από ένα χρόνο μετά από την εξάρθρωση της σπείρας του.

Η κατάθεση

Η ουσιαστικότερη μαρτυρία εναντίον του προερχόταν από την αδελφή του, η οποία παραδέχθηκε ενοχή μετά τη σύλληψη της και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 χρόνων.

Κατά τη δίκη του αδελφού της, η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε την κατάθεση της αδελφής του που τον εμπλέκει στην υπόθεση.

Επρόκειτο για περίπτωση εξ ακοής μαρτυρίας, η οποία τέθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου από τον ανακριτή ΥΚΑΝ, ο οποίος την έλαβε.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι η εν λόγω κατάθεση τέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όχι ως μια ενέργεια του αστυνομικού ανακριτή αλλά για την αλήθεια του περιεχομένου της κατάθεσης της αδελφής του κατηγορούμενου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top