ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλομέτοχος Delek: «Τεράστια προοπτική. Πολύ περισσότερα τα αποθέματα σε Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο»

Μεγαλομέτοχος Delek: «Τεράστια προοπτική. Πολύ περισσότερα τα αποθέματα σε Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο»

Δηλώσεις που μόνο χαμόγελα μπορούν να προκαλούν στην κυπριακή κυβέρνηση και τους πολίτες της προέβη ο Γιτζάκ Τσούβα.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος μεγαλομέτοχος της Delek, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως γκουρού της ενέργειας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (27/12) σε εμπορική εκδήλωση της εταιρείας, ανέφερε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν τεράστιες προοπτικές, ενώ έκανε λόγο για «πολλά επιπρόσθετα αποθέματα αερίου και πετρελαίου στην περιοχή Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου, που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στις υγιείς γεωπολιτικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν συνεπεία της αξιοποίησης των αποθεμάτων αυτών. Με απλά λόγια, συνδύασε τις θετικές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας με την διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.

Παραθέτουμε, χαρακτηριστικά, αυτούσιο απόσπασμα από την ομιλία του επιτυχημένου αυτού επιχειρηματία: «Μετά από όλες τις καθυστερήσεις σε σχέση με το οικόπεδο ‘Λεβιάθαν’, τώρα που ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ υπέγραψε τη συμφωνία για το αέριο και μετά από την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, της κυβέρνησης και της Βουλής, άρχισε να γίνεται αντιληπτό το όραμα της Delek ,ένα όραμα που θα καταστήσει τον όμιλο σημαντικό ‘παίκτη’ στην παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας».

Ο Τσούβα, πρόσθεσε: «Η περιοχή μας έχει τεράστια προοπτική για να τροφοδοτήσει με ενέργεια πολλά μέρη στον κόσμο. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά επιπρόσθετα αποθέματα αερίου και πετρελαίου στην περιοχή Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου, που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.  Όσο περισσότερα αυτά τα αποθέματα αξιοποιούνται, τόσο περισσότερη θα είναι η συνεργασία μεταξύ των χωρών και των εταιρειών στην περιοχή. Αυτό θα προωθήσει την κερδοφορία των εταιρειών και επίσης θα αποτελέσει μια γέφυρα κοινής δραστηριότητας και οικοδόμησης ειρήνης μεταξύ εμάς και των γειτόνων μας».

Ο 67χρονος επιχειρηματίας που σύμφωνα με το Forbes είναι ο έβδομος πλουσιότερος Ισραηλινός επιχειρηματίας, είπε ακόμη: «Η βιομηχανία ενέργειας του Ισραήλ θα αλλάξει και θα επωφεληθεί από τη χρήση του φυσικού αερίου. Το αέριο θα μειώσει την ατμοσφαιρική μόλυνση, θα φέρει εισόδημα στο κράτος και θα ενισχύσει την οικονομία. Περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς της ενέργειας θα οδηγήσει σε τεράστια κέρδη που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τομέα της εκπαίδευσης, την ευημερία, τη δημιουργία υποδομών για την υγεία και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top