ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομική κρίση συζήτησαν Ομήρου-Βίτσας

Kυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομική κρίση συζήτησαν Ομήρου-Βίτσας

Το Κυπριακό, η μεταναστευτική κρίση και η οικονομία ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Βουλής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις της ΕΛΔΥΚ για την εορταστική περίοδο.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και τις στενές σχέσεις που διατηρούν τα Κοινοβούλια τους.

Αναφέρθηκε  στην ταραχώδη περίοδο, που διανύει η ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια, λόγω του πολέμου στη Συρία και του μεταναστευτικού προβλήματος, που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση η οποία συνεχίζει να ταλανίζει Κύπρο και Ελλάδα, συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο για τις δύο χώρες.

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε επίσης στις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, καυτηριάζοντας  τις πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη και τις απαράδεκτες θέσεις της Τουρκίας όσον αφορά στο περιεχόμενο της λύσης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης των όποιων θετικών εξελίξεων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων Κύπρου και Ελλάδας προς την κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης λύσης του προβλήματος. Περαιτέρω, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι, όσο υπάρχει κατοχή, παραμένει αναγκαιότητα η διατήρηση ισχυρής άμυνας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας τόνισε τη σημασία της διαφύλαξης υψηλού φρονήματος και αγωνιστικού πνεύματος από τις ένοπλες δυνάμεις και της περαιτέρω ανάπτυξης της αμυντικής στρατηγικής, αποβλέποντας στην ισχυροποίηση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζουν Ελλάδα και Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή.

Ομήρου και Βίτσας αντάλλαξαν απόψεις για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις δύο χώρες αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και τους αμυντικούς προϋπολογισμούς, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top