ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: «Κάτσε γιε μου και πάμε άλλη μέρα, έχει κακοκαιρία» είπε ο πατέρας στο γιο…

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: «Κάτσε γιε μου και πάμε άλλη μέρα, έχει κακοκαιρία» είπε ο πατέρας στο γιο…

Η θλίψη και ο πόνος διαδέχθηκαν τόσο αναπάντεχα το χαρούμενο κλίμα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Λιοπέτρι…

Διαβάστε επίσης: Θρήνος: Αφήνει πίσω του δυο ορφανά ο άτυχος Δημήτρης Μάστρου! Έβγαλαν άρον άρον τα στολίδια στο Λιοπέτρι λόγω πένθους

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Δυστυχώς τραγική κατάληξη είχε η ιδέα του Δημήτρη Μάστρου να πάει το απόγευμα της Κυριακής, 3/1 για ψάρεμα με τον πατέρα του, στην περιοχή Κάος στο Ξυλοφάγου.

Μία από τις αγαπημένες του συνήθειες με τον πατέρα του, κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία.

Ήταν μεσημέρι Κυριακής όταν ο 65χρονος Λάμπρος, επέστρεψε από το περιβόλι του στο σπίτι.   Εκεί το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του, ο Δημήτρης, του πρότεινε να πάνε για ψάρεμα με τα καλάμια.

Ο πατέρας κουρασμένος από τις εργασίες στο περβόλι, του απάντησε «κάτσε γιε μου και πάμε άλλη μέρα, έχει κακοκαιρία σήμερα». Ο 39χρονος επέμεινε και τελικά ο 65χρονος, ο οποίος δεν του χαλούσε χατίρι τον ακολούθησε.

Στις 16:00 η ώρα έφθασαν στην περιοχή. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα συγγενικό τους πρόσωπο κάλεσε τον Δημήτρη στο τηλέφωνο και μετά από συνομιλία που είχαν κανόνισαν συνάντηση για να κάνουν παρέα.

Πατέρας και γιος αποφάσισαν να μαζέψουν τα σύνεργα τους και να επιστρέψουν πίσω στο χωριό. Η μέρα εξάλλου δεν ενδεικνυόταν για ψάρεμα. Στην περιοχή υπήρχε θαλασσοταραχή. Ήδη κάποιοι άλλοι συγχωριανοί τους, οι οποίοι επιχείρησαν και αυτοί ενωρίτερα να ψαρέψουν, είχαν ήδη αποχωρήσει.

Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη τους χάθηκαν. Κάτι κακό συνέβη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών το μπουφάν του άτυχου Δημήτρη εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου ψάρευαν, γεγονός που οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα, πως ο 39χρονος ίσως το έβγαλε για να βουτήξει στη θάλασσα και να σώσει τον πατέρα του, που λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσε στο νερό. 

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι βραχώδης και επικίνδυνη, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες. Ο Δημήτρης αντιμετώπιζε και κάποια χρόνια ορθοπεδικά προβλήματα.

Δεκαεπτά ώρες αργότερα ο 39χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα, στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης εντοπισμού τους από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, της ΟΥΚ και μελών της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.

Ο 39χρονος Δημήτρης Μάστρου, ηλεκτρολόγος σε ιδιωτική εταιρεία, καταλείπει σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά.

Ορφανός από μητέρα ήταν και ο ίδιος. Πρόκειται για βιοπαλαιστές και φιλήσυχους ανθρώπους.  Τα ψάρια τα αλίευαν για δική τους κατανάλωση.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου, Κυριάκος Τρισόκκας, ο οποίος είναι και συγγενής της οικογένειας, είπε ότι  η κοινότητα πενθεί. Αμέσως δόθηκε εντολή να σβήσει ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες. Η εκδήλωση των πολυτέκνων, η οποία ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Τρίτη ( 5/1) στην κοινότητα ακυρώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Φρ. Κυριάκου στο ThemaOnline: «Είπα στον πατέρα μου 'θα πάω να τους ψάξω και εμένα θα ήθελα με ψάξουν'»

Κρατούσε για 20 λεπτά αγκαλιά το σώμα του Δημήτρη στη φουρτουνιασμένη θάλασσα

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Βούτηξε ο γιος για να τον σώσει - Τι είπε η αδελφότεκνη του 65χρονου

Εντοπίστηκε το πτώμα του 65χρονου Λάμπρου Μάστρου​

Επαναρχίζουν οι έρευνες για εντοπισμό του 65χρονου από το Λιοπέτρι

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: «Κάτσε γιε μου και πάμε άλλη μέρα, έχει κακοκαιρία» είπε ο πατέρας στο γιο…

Θρίλερ στο Λιοπέτρι: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου ψαρά

 Εντοπίστηκε νεκρός ο 39χρονος ψαράς στη Ξυλοφάγου

 Άφαντοι ο κ. Λάμπρος και ο γιος του από το Λιοπέτρι - Πήγαν για ψάρεμα

Συναγερμός στην Αστυνομία: Πατέρας και γιος είναι άφαντοι – Είχαν πάει για ψάρεμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top