ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Πρόσω ολοταχώς για δημοψήφισμα - Καθόλου τυχαία η δήλωση Τορναρίτη

Κυπριακό: Πρόσω ολοταχώς για δημοψήφισμα - Καθόλου τυχαία η δήλωση Τορναρίτη

Μπορεί τα υπόλοιπα κόμματα στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό να χορεύουν σε προεκλογικούς ρυθμούς όμως στον ΔΗΣΥ έχουν άλλη προσέγγιση.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η χθεσινή αναφορά (10/1,) του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, περί αναβολής των προεκλογικών διαδικασιών στο κόμμα αναμένοντας εξελίξεις στο Κυπριακό καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο ΔΗΣΥ ως κυβερνών κόμμα και ο Νίκος Τορναρίτης ως ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος είναι σε  θέση να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τους υπολοίπους.

Παρόλο που η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια στο επικοινωνιακό κομμάτι να δείξει πως τίποτα δεν είναι συμφωνημένο και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρά συνηγορεί στο γεγονός ότι πολύ δύσκολα δεν θα έχουμε δημοψήφισμα.

Αξίζει ενδεικτικά να αναφέρουμε την πρόσφατη δήλωση του Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι εντός του 2016 θα υπάρξει λύση.

Σε παρόμοιες δηλώσεις έχουν προβεί και αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του πρώην κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος προέβλεψε ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα υπάρξει λύση.

Ως εκ τούτου συνυπολογίζοντας κανείς και την δήλωση του απεσταλμένου στην Κύπρο ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε για ευθυγραμμισμό των άστρων εις ότι αφορά την λύση, όλα δείχνουν οδηγούμαστε προς ολοταχώς σε δημοψήφισμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top