ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασίζει το Ανώτατο για ωράρια καταστημάτων

Αποφασίζει το Ανώτατο για ωράρια καταστημάτων

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για εξέταση τίθεται η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σχέση με τους κανονισμούς που απέρριψε η Βουλή για τα ωράρια των καταστημάτων.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει, στην ουσία, άμεση δημοσίευση των κανονισμών που απέρριψε η Βουλή και οι οποίοι προβλέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι αργά το βράδυ.

Ωστόσο, χθες η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής επανήλθε, αποφασίζοντας, από τη μια την ετοιμασία πρότασης νόμου για αύξηση των ποινών σε όσους παραβιάζουν τα ωράρια και από την άλλη να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων με την Υπουργό Εργασίας για τροποποίηση της νομοθεσίας και επέκταση του ωραρίου τις Τετάρτες και τα Σάββατα.

Η Επιτροπή εξετάζει, επίσης, πρόταση του ΔΗΚΟ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι με έκπληξη άκουσε πως θα κληθεί στην Επιτροπή Εργασίας, για να τροποποιηθεί ο νόμος για τα ωράρια των καταστημάτων.

Υπενθύμισε ότι ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο έχει αποφασίσει ότι αρμοδιότητα για ρύθμιση των ωραρίων, έχει η εκτελεστική εξουσία.

Πηγή — RIK 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top