ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΗΚ και Ακάμας το κύριο θέμα στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

ΑΗΚ και Ακάμας το κύριο θέμα στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Το ζήτημα του ωραρίου των καταστημάτων τίθεται τη Τρίτη (12/01) ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την ΑΗΚ και τον Ακάμα, οι επαφές στην Κύπρο και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου αρμοδίου για την ενεργειακή ένωση της ΕΕ Μάρος Σέφκοβιτς, το ζήτημα του ωραρίου των καταστημάτων που τίθεται σήμερα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το υλικό που έφεραν μαζί τους από το Λονδίνο μέλη της ανακριτικής ομάδας για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, και οι βαφτίσεις παιδιών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με έξοδα της Αρχιεπισκοπής, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Οι ανακριτές έφεραν μαρτυρικό ... θησαυρό” ότι καταθέσεις και ψηφιακό υλικό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μερίδιο της HSBC στη Λαϊκή Τράπεζα, πέρασε το 2006 στον έλεγχο του Ανδρέα Βγενόπουλου έφεραν δυο μέλη της ανακριτικής ομάδας για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας από το Λονδίνο. Αλλού σημειώνει πως το ωράριο των καταστημάτων τίθεται σήμερα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Επίσης αναφέρει πως σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για τις εγγραφές σε όλες τις τάξεις των Δημοτικών για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

“Η Σημερινή” με κύριο τίτλο “Φωτίζει το Γιούρογκρουπ για ΑΗΚ και CYTA” γράφει πως το νέο μνημόνιο επιμένει σε ιδιωτικοποιήσεις για είσπραξη ενός δις φέτος. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει πως αρχίζει σήμερα η μάχη για το ωράριο των καταστημάτων στο Ανώτατο. Επίσης αναφέρεται στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου αρμόδιου για την ενεργειακή ένωση της ΕΕ Μάρος Σέφκοβις, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, για το το ρόλο της Α. Μεσογείου και ειδικά της Κύπρου ως προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

“Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο “Πόλεμος ΑΗΚ από το μέλλον” πως επίσημα εκτός ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται από χθες η ΑΗΚ, ταυτόχρονα όμως, και επισήμως, πάει για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό σε δυο ΑΗΚ, μιας για παραγωγή και εμπορία ηλεκτρισμού και δεύτερης για τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής. Αλλού αναφέρει πως ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος αρμόδιος για την ενεργειακή ένωση της ΕΕ Μάρος Σέφκοβιτς τόνισε πως οι νέες ανακαλύψεις αερίου αλλάζουν τη γεωδυναμική της περιοχής. Επίσης γράφει πως δεκαπέντε παιδιά που παραμένουν αβάφτιστα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, θα βαφτιστούν τις επόμενες μέρες με έξοδα της Αρχιεπισκοπής.

Η “Χαραυγή” με κύριο τίτλο “Πρώτο βήμα ιδιωτικοποίησης οι δύο ΑΗΚ” γράφει πως ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ δια του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού προνοεί το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Αλλού αναφέρει πως στο έλεος συγκρουόμενων συμφερόντων που καθορίζουν τις τιμές των φαρμάκων παραμένουν οι ασθενείς. Εξάλλου σε άλλο θέμα σημειώνει πως τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι πλοηγοί της ΑΛΚ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο “Διαχωρισμός της ΑΗΚ, όχι ιδιωτικοποίηση” στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ σε δυο οργανισμούς δημοσίου δικαίου, και στις αντιδράσεις των συντεχνιών. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι, του οποίου η πρώτη σύζυγος έχει κυπριακή καταγωγή. Επίσης γράφει πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο για τον Ακάμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top