ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση των αποπληθωριστικών πιέσεων τον Δεκέμβριο

Μείωση των αποπληθωριστικών πιέσεων τον Δεκέμβριο

Σημαντική ήταν η μείωση των αποπληθωριστικών τάσεων τον Δεκέμβριο του 2015, με τον Εναρμονισμένο Δείκτη Καταναλωτή να καταγράφει τη μικρότερη υποχώρηση εδώ και 13 μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο 2015 μειώθηκε με ρυθμό -0,6% σε σύγκριση με -1,5% το Νοέμβριο 2015. Αντίστοιχα, το Δεκέμβριο 2014 ο ρυθμός πληθωρισμού ήταν -1,0%.

Η μέση ετήσια μεταβολή για το 2015 ήταν -1,5% και ήταν η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από το 2003. Αποπληθωρισμός καταγράφηκε και το 2014 με την μέση ετήσια μεταβολή να βρίσκεται στο 0,4% ενώ σε όλα τα προηγούμενα έτη από το 2003 και μετά καταγράφεται πληθωρισμός.

Η διακύμανση του αποπληθωρισμού κατά το 2015 ήταν μεταξύ 0,6% και 2,4%. Μετά τον Ιούλιο του 2015, όταν ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε μείωση κατά 2,4%, παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Το Δεκέμβριο η μεγαλύτερη μείωση στο εναρμονισμένο δείκτη Καταναλωτή καταγράφηκε στις κατηγορίες στέγαση, ύδρευση, ηλεκτρισμός και υγραέριο, στις μεταφορές και στην κατηγορία αναψυχή και πολιτισμός. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην κατηγορία τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top