Μείωση των αποπληθωριστικών πιέσεων τον Δεκέμβριο

Μείωση των αποπληθωριστικών πιέσεων τον Δεκέμβριο

Σημαντική ήταν η μείωση των αποπληθωριστικών τάσεων τον Δεκέμβριο του 2015, με τον Εναρμονισμένο Δείκτη Καταναλωτή να καταγράφει τη μικρότερη υποχώρηση εδώ και 13 μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο 2015 μειώθηκε με ρυθμό -0,6% σε σύγκριση με -1,5% το Νοέμβριο 2015. Αντίστοιχα, το Δεκέμβριο 2014 ο ρυθμός πληθωρισμού ήταν -1,0%.

Η μέση ετήσια μεταβολή για το 2015 ήταν -1,5% και ήταν η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από το 2003. Αποπληθωρισμός καταγράφηκε και το 2014 με την μέση ετήσια μεταβολή να βρίσκεται στο 0,4% ενώ σε όλα τα προηγούμενα έτη από το 2003 και μετά καταγράφεται πληθωρισμός.

Η διακύμανση του αποπληθωρισμού κατά το 2015 ήταν μεταξύ 0,6% και 2,4%. Μετά τον Ιούλιο του 2015, όταν ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε μείωση κατά 2,4%, παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Το Δεκέμβριο η μεγαλύτερη μείωση στο εναρμονισμένο δείκτη Καταναλωτή καταγράφηκε στις κατηγορίες στέγαση, ύδρευση, ηλεκτρισμός και υγραέριο, στις μεταφορές και στην κατηγορία αναψυχή και πολιτισμός. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην κατηγορία τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα παρουσιάσει και που περιλαμβάνει τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE