ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΟ: Ξεπούλημα η απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ

ΠΕΟ: Ξεπούλημα η απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ

Η απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ αποτελεί ουσιαστικά απόφαση για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του οργανισμού, αναφέρει η ΠΕΟ, υποδεικνύοντας πως με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση στην πράξη ετοιμάζει το έδαφος προς τους επίδοξους αγοραστές και μάλιστα για να τους προσφέρει εκείνο το κομμάτι της ΑΗΚ που είναι το προσοδοφόρο και το κερδοφόρο.

Η ΠΕΟ σημειώνει «την κάθετη αντίθεση της στις επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας» και «θα οδηγήσουν σε αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σε ενίσχυση των ξένων μεγάλων ιδιωτικών μονοπωλίων στο τομέα του ηλεκτρισμού, σε απώλεια δημόσιου πλούτου και δημόσιων εσόδων».

Παράλληλα η ΠΕΟ χαιρετίζει «την αποφασιστική και σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων στην ΑΗΚ ενάντια σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις».

Σχολιάζει τις ανακοινώσεις του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, σημειώνοντας ότι «αν το μόνο που ένοιαζε τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ όπως τους κατηγορεί το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ, ήταν τα κεκτημένα τους τότε θα έπαιρναν αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση και θα βολεύονταν».

Αναφέρει ακόμα ότι κάθε φορά που οι εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφέλειας λαμβάνουν δράσεις με στόχο την προστασία του δημόσιου πλούτου οι δύο οργανισμοί επαναφέρουν το θέμα της ποινικοποίησης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, στάση η οποία «έκδηλα υποδηλώνει ένα αντεργατικό αυταρχισμό ο οποίος όχι μόνο δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εξελίξεων σε πνεύμα αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας αλλά το αντίθετο».

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι το θέμα των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες έχει ρυθμιστεί από το 2004 με ειδική συμφωνία που είναι επέκταση του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικης - Ποιος ο λόγος

Στο κελί 16χρονος - Σκόρπισε τον τρόμο σε δομή ανηλίκων κρατώντας «πιστόλι»

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top