ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Καταθέτουν ΕΕΕ από ημερομηνία έγκρισης και όχι καταβολής αίτησης! -Επιστολή – Καταγγελία από ΕΚΥΣΥ προς Υπουργό

ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Καταθέτουν ΕΕΕ από ημερομηνία έγκρισης και όχι καταβολής αίτησης! -Επιστολή – Καταγγελία από ΕΚΥΣΥ προς Υπουργό

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ζητά την αναδρομική πληρωμή των δικαιούχων χαμηλοσυνταξιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΥΣΥ, και σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αναφέρει στην επιστολή της “πως πληροφορήθηκε ότι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για το Ε.Ε.Ε. από τον Αύγουστο του 2014 ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση εγκρίθηκαν πρόσφατα και το συμπλήρωμα που δικαιούνταν κατατέθηκε στο λογαριασμό τους από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης και όχι υποβολής της”.

“Η καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης όπως πολύ καλά γνωρίζετε οφείλεται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου σας και ως εκ τούτου γιατί να τιμωρείται ο αιτητής; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη και ως εκ τούτου ζητούμε όπως για τους εγκριθέντες χαμηλοσυνταξιούχους το δικαίωμα και η πληρωμή τους να γίνεται με αναδρομική ισχύ”, αναφέρει η ΕΚΥΣΥ στην επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας.

Προσθέτει ότι “το ίδιο να ισχύει και για τους εγκριθέντες πρώην λήπτες δημοσίου βοηθήματος”.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρεται και στο γεγονός ότι “η νομοθεσία στο άρθρο 8 προβλέπει ότι `το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται σε δικαιούχο από την πρώτη ημέρα του δεύτερου μήνα που έπεται εκάστου μήνα κατά τον οποίο υπέβαλε αίτηση για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανεξάρτητα από το αν έχει καταστεί δικαιούχος σε χρόνο μεταγενέστερο της πρώτης ημέρας του δεύτερου μήνα που έπεται εκάστου μήνα κατά τον οποίο υπέβαλε αίτηση για παροχή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος`”.

Επίσης, στην επιστολή της η ΕΚΥΣΥ, “επαναφέρει το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξέταση και έγκριση αιτήσεων ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας ή αναπηρία ή που είναι υπερήλικες για παραχώρηση φροντίδας και υπενθυμίζει πως έχει περισσότερο από ένα χρόνο που έχουν υποβάλει αίτηση”.

Ως τούτου καλεί την Υπουργό Εργασίας, “να ενημερώσει την Οργάνωση για τον αριθμό των αιτήσεων που δεν έχουν εξεταστεί ακόμη”.

Επίσης, “το ύψος του ενοικίου που παραχωρείται στους δικαιούχους είναι πολύ χαμηλό (περίπου στο 50%) σε σχέση με το πραγματικό κόστος και ως εκ τούτου ζητούμε όπως αυξηθεί”, καταλήγει στην επιστολή της η ΕΚΥΣΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top