ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπήκε χειρουργείο και βγήκε «φυτό» - Άφησαν ασθενή χωρίς τροφή, λόγω λανθασμένης διαδικασίας

Μπήκε χειρουργείο και βγήκε «φυτό» - Άφησαν ασθενή χωρίς τροφή, λόγω λανθασμένης διαδικασίας

Μαρτύριο περνά εδώ και λίγο καιρό η οικογένεια του κ.Πελοπίδα από την Λεμεσό.

Ο ίδιος καταγγέλλει στο ThemaOnline πως οι αρμόδιοι λειτουργοί άφησαν την μητέρα του εδώ και λίγες μέρες χωρίς τροφή από λάθος δικό τους. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχη 

Η 71χρονη γυναίκα στις 11 Δεκεμβρίου του 2015 εισήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για επέμβαση στις καρωτίδες καθώς είχε την αριστερή κλειστή. Όπως μας καταγγέλλει ο γιος της, η 71χρονη πριν εισέλθει στο χειρουργείο ήταν μια χαρά στην υγειά της (περπατούσε και μιλούσε).

Δυστυχώς μετά την επέμβαση οι γιατροί ανακοίνωσαν στο οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας πως την ώρα του χειρουργείου προκλήθηκε μικρό εγκεφαλικό και της προκάλεσε βλάβη στον εγκέφαλο. Από εκείνη την ημέρα βρίσκεται στο κρεβάτι φυτό καθώς ούτε μιλάει, ούτε αντιλαμβάνεται.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η 71χρονη έπρεπε να μεταφερθεί μετά από κάποιες μέρες για αποκατάσταση στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Παλώδια.

Ενώ έγινε η μεταφορά της, οι λειτουργοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έδωσαν έγκριση για την τροφή της γυναίκας με ειδικά γάλατα.

Σύμφωνα πάντα με τον γιο της 71χρονης Μάριο Πελοπίδα, οι λειτουργοί έκαναν λάθος και αντί να κρατήσουν την έγκριση και να την προωθήσουν άμεσα στο Υπουργείο  ώστε να δικαιούται η γυναίκα να παίρνει από το φαρμακείο του νοσοκομείου τα ειδικά γάλατα, την έδωσαν στον γιο της.

Η κακομοίρη γυναίκα αυτή την στιγμή τρέφεται με ειδικό σωληνάκι και με πολύ καλά λιωμένη τροφή, ενώ χρειάζεται καθημερινώς 4 γάλατα. Όπως μας ανάφερε ο κ. Πελοπίδας για εκείνον είναι πολύ δύσκολο να αγοράζει από έξω τα συγκεκριμένα σκευάσματα, καθώς το ένα στοιχίζει περίπου στα έξι ευρώ. Με την μητέρα του να χρειάζεται 97 ειδικά γάλατα για ένα μηνά.

Αν και επισήμανε το θέμα στους αρμοδίους που έκαναν το λάθος, μέχρι σήμερα δεν έχει διευθετηθεί το όλο ζήτημα, με τον ένα να πετάει το μπαλάκι στον άλλο.

Το δυσάρεστο στην όλη υπόθεση έρχεται όταν μετά από εξετάσεις που έγιναν στην 71χρονη μητέρα από τους νοσηλευτές του Μελάθρου, εντοπίστηκε με ενδονοσοκομειακό μικρόβιο από το οποίο προσεβλήθει κατά την διάρκεια του χειρουργείου.

Δεν έφτανε η ταλαιπωρία των ανθρώπων με την ειδική τροφή αυτή την στιγμή έχουν μπει οικογενειακή καραντίνα, καθώς το μικρόβιο μπορεί να έχει μεταφερθεί και στους ίδιους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top