ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για ΓΕΣΥ: «H κυβέρνηση εξυπηρετεί μια χούφτα ασφαλιστικών εταιρειών» - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

ΑΚΕΛ για ΓΕΣΥ: «H κυβέρνηση εξυπηρετεί μια χούφτα ασφαλιστικών εταιρειών» - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Έντονη κριτική άσκησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης στην κυβέρνηση για τη εισήγηση της να προχωρήσει σε μίνι – ΓΕΣΥ.

Ο κ. Λουκαίδης άφησε σαφέστατες αιχμές σε ΔΗΣΥ και Αναστασιάδη μιλώντας για παλινδρομήσεις και αντιφάσεις που φόντο έχουν την εξυπηρέτηση μια «χούφτας ασφαλιστικών εταιρειών όπως χαρακτηριστικά ανέφερε».   

 

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η κυβέρνηση Συναγερμού- Αναστασιάδη, μετά από συνέχεις παλινδρομήσεις και αντιφάσεις, κατέληξε αιφνιδιαστικά σε μια εισήγηση που την έχει βαφτίσει σαν μίνι-ΓΕΣΥ, η οποία όμως δεν αποτελεί παρά ένα αντί-ΓΕΣΥ. Όπως σωστά και έγκαιρα προβλέψαμε και προειδοποιήσαμε, μπροστά  στην αποτυχία της να επιβάλει το πολυασφαλιστικό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας ασφαλιστικών εταιρειών, η κυβέρνηση στέλνει το ΓΕΣΥ στις Ελληνικές καλένδες.

Κατά συνέπεια, αυτό που οι κυβερνώντες εισηγούνται δεν είναι ΓΕΣΥ. Είναι μια ακόμη νεοφιλελεύθερη μεθόδευση. Μέσα από την όποια επιχειρούν να καμουφλάρουν την τραγική κατάσταση που επέφεραν στο δημόσιο τομέα υγείας. Περικόπτοντας πάνω από 100 εκ. ευρώ, τα οποία επιχειρούν τώρα να εισπράξουν καταφεύγοντας σε πρόσθετη φορολόγηση των πολιτών.

Η αντί- ΓΕΣΥ πρόταση των κυβερνώντων για τη νέα φορολογία, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας, αλλά την ίδια ώρα θα οδηγήσει τους πολίτες με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην ιδιωτική ασφάλιση. Με άλλα λόγια, το ανεκτίμητο αγαθό της υγείας θα καθίσταται ολοένα και περισσότερο προνόμιο για τους λίγους έχοντες την οικονομική δυνατότητα αντί δικαίωμα για τους πολλούς μη προνομιούχους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την αντί- ΓΕΣΥ πρόταση της και να επαναφέρει ως βάση συζήτησης την πρόταση που η ίδια κατέθεσε και υποστήριζε μέχρι και πριν λίγες μέρες.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top