ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λακκοτρύπης: Ικανοποιημένος με τα στατιστικά για τις αφίξεις τουριστών για το 2015

Λακκοτρύπης: Ικανοποιημένος με τα στατιστικά για τις αφίξεις τουριστών για το 2015

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Υπουργός Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης για τα νέα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις αφίξεις τουριστών για το 2015.


“Πρέπει να πω ότι ολοκληρώθηκε μια πολύ ικανοποιητική χρονιά με μια άνοδο σε σχέση με το 2014 της τάξης του 8,9%. Αυτό αντικατοπτρίζει περίπου 220, 000 επιπλέον αφίξεις στο νησί μας”, ανέφερε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Λακκοτρύπης.

Είπε ότι τα νούμερα Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου είναι εμπλουτισμένα με αφίξεις από άλλες χώρες λόγω των εξελίξεων, "αλλά θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή επίδοση και η οποία μας αφήνει με θετικές προοπτικές για το 2016 ώστε να προχωρήσουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα".

Σε παρατήρηση ότι οι αφίξεις αυτές είναι συγκυριακές, είπε ότι τα νούμερα των αφίξεων που ίσως οφείλονται στις εξελίξεις στην περιοχή είναι πολύ μικρά σε σχέση με τη συνολική αύξηση, "δηλαδή για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου μιλάμε για μια αύξηση 20,000-30,000 που ναι θεωρούμε ότι είναι συγκυριακό”.

“Απο κει και πέρα οι συνολικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 220,000, είχαμε και αρνητικές και θετικές εξελίξεις, πχ αρνητική εξέλιξη είναι η ισοτιμία του ρουβλιού που μας επέφερε αρκετά μεγάλες μειώσεις από τη ρωσική αγορά, από την άλλη θετική εξέλιξη είναι η ισοτιμία της στερλίνας,η οποία μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το 1 εκ τουρίστες από την αγγλική αγορά”, ανέφερε.

Ο Υπουργός ρωτήθηκε για την εκστρατεία των αρχών του ψευδοκράτους για προώθηση του τουρισμού στο Λονδίνο και ανέφερε ότι το θέμα το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών.

“`Εχω την εντύπωση ότι έγιναν δικαστικές διαδικασίες στο παρελθόν και αν δεν απατά η μνήμη μου τα αγγλικά δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε αυτή την καμπάνια”, είπε ο κ. Λακκοτρύπης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top