Γεωργιάδης: Καλεί τη Βουλή να εγκρίνει τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια πριν τη διάλυσή της

Γεωργιάδης: Καλεί τη Βουλή να εγκρίνει τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια πριν τη διάλυσή της

Την ανάγκη η Βουλή να τοποθετηθεί επί των νομοσχεδίων που βρίσκονται ενώπιον της σε σχέση με την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας, πριν από τη διάλυση της για διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, τον ερχόμενο Μάιο, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ως βασικότερο λόγο για αυτή του τη θέση, ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε την ανάγκη “να διασφαλιστεί πως ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 θα καταρτιστεί έχοντας αυτό το νέο αξιόπιστο πλαίσιο ως δεδομένο” και να μην μπούμε στο 2017, όπως σημείωσε, "με ένα τρόπο ουσιαστικά που να ισοδυναμεί με επιστροφή στα παλιά”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως θα πρέπει να υλοποιήσουμε και το τελευταίο προαπαιτούμενο που θέτει η Τρόικα και αφορά την έγκριση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για ίδρυση εταιρείας, Cyta, με αποκλειστικό μέτοχο το κράτος ώστε να στείλουμε το μήνυμα σε επενδυτές και οίκους αξιολόγησης ότι “παραμένουμε προσηλωμένοι σε μια προσπάθεια προώθησης μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και συνετούς διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών”.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας δεν εγκριθούν πριν από τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “είναι ένας αριθμός νομοσχεδίων τα οποία χρειαζόμαστε για την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας”, προσθέτοντας ότι τα νομοσχέδια αυτά είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης, προαγωγών, κινητικότητας και το πιο σημαντικό, όπως τόνισε, “το νέο πλαίσιο που διέπει τα ζητήματα της μισθοδοσίας στο δημόσιο τομέα με ένα τρόπο που ευθυγραμμίζει την πορεία του μισθολογίου, περιλαμβανομένων των προσλήψεων, των αυξήσεων, των παρεμφερών επιδομάτων με την πορεία της οικονομίας με μια ξεκάθαρη νομοθετική ρύθμιση”.

“Χρειαζόμαστε το συντομότερο αυτή την ρύθμιση και θεωρώ πως θα πρέπει η Βουλή να είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις διαδικασίες της και να τοποθετηθεί πριν από το κλείσιμο του Σώματος για τις βουλευτικές εκλογές για να διασφαλιστεί πως ο νέος προϋπολογισμός για το 2017 θα καταρτιστεί έχοντας αυτό το νέο αξιόπιστο πλαίσιο ως δεδομένο”, επισήμανε ο ΥΠΟΙΚ.

Και σίγουρα και κατ` ουδένα λόγο, συνέχισε, “να μην μπούμε στο 2017 με ένα τρόπο ουσιαστικά που να ισοδυναμεί με επιστροφή στα παλιά σε σχέση με τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις και αυξήσεις και παραχώρηση επιδομάτων στον δημόσιο τομέα”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE