ΕΛΛΑΔΑ

«Ξύλο» και καπνογόνα έριξαν αγρότες σε αστυνομικούς (video) - Θέλησαν να «μιλήσουν» με υπουργό και αυτός αρνήθηκε

«Ξύλο» και καπνογόνα έριξαν αγρότες σε αστυνομικούς (video) - Θέλησαν να «μιλήσουν» με υπουργό και αυτός αρνήθηκε

Συμπλοκή μεταξύ αγροτών και δύναμης της αστυνομίας σημειώθηκε στην Κομοτηνή. Οι πρώτοι επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, για να «μιλήσουν» με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αρνήθηκε πρόσκληση που προηγήθηκε.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο για να τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο.

Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρξαν συμπλοκές με αγρότες. Οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες. Μετά από περίπου μισή ώρα επεισοδίων αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης και μπήκαν μέσα στο κτίριο, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και μέσα στο κτίριο. Αντιπροσωπεία τους τελικά, συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό.

Την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με αιχμή το ασφαλιστικό. «Αιχμή του δόρατος» αποτελεί το μπλοκ που κατευθύνεται αυτή την ώρα προς τα Τέμπη. Το συγκεκριμένο μπλόκο θεωρείται ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους.

Ενδεικτικό της πίεσης είναι η έκτακτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα των αγροτών στις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή θα συμμετέχουν οι κύριοι Αλεξιάδης και Κατρούγκαλος.

Παράλληλα στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι επιστημονικοί φορείς που θίγονται από το ασφαλιστικό οργανώνοντας πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11:30 στα Προπύλαια.

Η ΓΣΕΕ που εξήγγειλε γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου καλεί όλους όσοι θίγονται από τη λαίλαπα του ασφαλιστικού  να συστήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης. 

H ΓΣΕΒΕΕ καλεί την ίδια ημέρα τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους  και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top