ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσδοκίες Ακιντζί: «Μεγάλο βήμα, η έγκριση της τουρκικής γλώσσας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»

Προσδοκίες Ακιντζί: «Μεγάλο βήμα, η έγκριση της τουρκικής γλώσσας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»

Διέρρευσαν αποσπάσματα από συζήτηση του Ακιντζί με δημοσιογράφο της Μιλιέτ στο αεροπλάνο για Νταβός, όπου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε τις προσδοκίες που έχει από τη Συνέλευση Αρχηγών.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις μεγάλες προσδοκίες που έχει και την χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό βήμα, το οποίο υπόσχεται  πολλές προοπτικές, οι οποίες εύχεται να εκπληρωθούν, βάσει πληροφοριών που απέσπασε ο Δημήτρης Αγάδης, υπεύθυνος για θέματα Τουρκίας  στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ.

Σχολιάζοντας τη στάση του Νίκου Αναστασιάδη, ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένος γιατί θεωρεί ότι ο τελευταίος είναι αποφασισμένος  για λύση.

Μεγάλο βάρος, έδωσε στο γεγονός της  κίνησης που θα κάνει ο Κύπριος Πρόεδρος, να προτείνει την τουρκική για επίσημη γλώσσα. Το θεωρεί μεγάλο βήμα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την λύση.

Δεν περιμένει, συνέχισε, οικονομική βοήθεια για ανοικοδόμηση του νησιού μετά τη λύση, αφού θεωρεί ότι τα κεφάλαια θα δημιουργηθούν, από επενδύσεις που θα αναγνωρίσουν την προοπτική που υπάρχει στον τόπο.

Πρώτο μέλημα μετά τη λύση, τονίζει , πρέπει να είναι η ένωση του φυσικού αερίου με το Ισραήλ, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή συμμαχία, η οποία μέσω Τουρκίας θα είναι η μεγαλύτερη, ίσως, δύναμη προμήθευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τέλος, σημειώνεται, ότι στην Κωσταντινούπολη αναμένεται να μεταβεί ο Άντρος Κυπριανού, για προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούτογλου. Θυμίζουμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην Τουρκία θα βρίσκεται επίσης ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, με τον οποίο επίσης πιθανόν είναι να συναντηθεί ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέτου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top