ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε αποστολές μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες

Πέντε αποστολές μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες

Με πέντε αποστολές μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινά το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2016.

Η πρώτη μετεγκατάσταση για τη νέα χρονιά έγινε την περασμένη εβδομάδα με την αποστολή δύο προσφύγων στην Πορτογαλία. Σήμερα ταξίδεψε στην Ιρλανδία μια δεκαμελής οικογένεια από τη Συρία, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα ακολουθούν 20 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία (τέσσερις οικογένειες και ένας ασυνόδευτος ανήλικος), οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Φινλανδία. Την ίδια μέρα θα φύγουν και επτά οικογένειες από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία για τη Γαλλία (συνολικά 43 άτομα). Θα ακολουθήσει άλλη μία αποστολή στη Γαλλία στις 29 Ιανουαρίου με 51 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία.

Τον Φεβρουάριο θα ακολουθήσουν μετεγκαταστάσεις σε Ολλανδία και ίσως και Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top