ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τους ειδικούς συμβούλους της Συμμαχίας στο Κυπριακό

Δείτε τους ειδικούς συμβούλους της Συμμαχίας στο Κυπριακό

Η Συμμαχία Πολιτών με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει τον διορισμό των νομικών Νίκου Κληρίδη, Λάρη Βραχίμη, Άγι Αγαπίου και Χριστόδουλου Ταραμουντά ως ειδικών συμβούλων της Γραμματείας της Συμμαχίας Πολιτών για το Κυπριακό.

Οι ως άνω σύμβουλοι διορίζονται υπό την ιδιότητα τους ως εμπειρογνώμονες λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη τριβή και ενασχόληση τους με επιμέρους εξειδικευμένα ζητήματα του Κυπριακού.

Η Συμμαχία  Πολιτών θεωρεί ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση για το Κυπριακό είναι αναγκαία και απαραίτητη η ορθολογιστική και επιστημονική ανάλυση όλων  των πτυχών και παραμέτρων του Κυπριακού.

Προς αυτή την κατεύθυνση  η εξειδικευμένη γνώση, τα προσόντα αλλά και η εμπειρία των κυρίων Κληρίδη, Αγαπίου  Ταραμουντά και Βραχίμη, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποβούν εξαιρετικά  χρήσιμα στην προσπάθεια της Συμμαχίας  Πολιτών να συνεισφέρει για μια λύση η οποία θα αποδεσμεύει οριστικά την Κύπρο από τη κατοχή στα πλαίσια ενός κράτους άκρως δημοκρατικού μακριά από ρατσιστικά διχοτομικά μορφώματα.

Νίκος Λ. Κληρίδης

Ο Νίκος Κληρίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία.  Είναι δικηγόρος και νομικός σύμβουλος στο Δικηγορικό Γραφείο των Λεύκου Κληρίδη και Υιών που ιδρύθηκε το 1946 από τον πατέρα του ΛΕΥΚΟ ΚΛΗΡΙΔΗ, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.  Σπούδασε νομικά στο Λονδίνο και αναγορεύθηκε σε Barrister το 1977.  Ασκεί την δικηγορία στην Κύπρο από το 1979 και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Νομοτεχνικής Επιτροπής για το Περιουσιακό.

Υπήρξε υποψήφιος Ευρωβουλευτής και μέλος της ομάδας που έφερε τον Γιαννάκη Μάτση στο Ευρωκοινοβούλιο και συνέβαλε μέσω του Εθνικού Συμβουλίου στην απόρριψη του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ.
Ανέλαβε επίσης  πολλές υποθέσεις καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων.

Συνέβαλε στην έκδοση του συγγράμματος "Commercial Laws of the World" από την "Oceana Publications" το 1985.

Έχει τιμηθεί από την Ρωσική Ακαδημία Επιστημών σαν Επίτιμο Μέλος της από το 1995. 

Ομιλεί απταίστως την Αγγλική και Γαλλική και ασχολείται με την ζωγραφική, την ποίηση και την φιλοσοφία.

Λάρης Βραχίμης

Ο Λάρης Βραχίμης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 2 Σεπτεμβρίου 1960. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία με το βαθμό του Λοχία. Κατέχει δίπλωμα LLB από το University of London και Barrister at Law από το Middle Temple. Ασκεί τη δικηγορία από το 1991 ως συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Ελένη Βραχίμη & Σία. Διδάσκει Οικογενειακό και Κληρονομικό δίκαιο στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι επίσης εξεταστής στο Οικογενειακό Δίκαιο του Νομικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο για την εγγραφή δικηγόρων στη Δημοκρατία.  Είναι εκλελεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικογενειακού Δικαίου του Συλλόγου. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κυπριακού Ινστιτούτου Νομικής Πληροφόρησης που διαχειρίζεται την νομική τράπεζα πληροφοριών cylaw.org την οποία ο ίδιος ίδρυσε. Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.

Άγις Αγαπίου

Σπούδασε νομικά στην Ελλάδα από το 1979 μέχρι 1983 και στη συνέχεια μεταπτυχιακά στην  Μ. Βρετανία από το 1984 μέχρι 1985. Κατά τη παραμονή του στη Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα.

Είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος από το 1985 και συνέταιρος στο Δικηγορικό Γραφείο Χρύση Δημητριάδη & Σία Δ.Ε.Π.Ε. από το 1989.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΛ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Κ.Ο.Π.).

Το 1993 μετά τις Προεδρικές Εκλογές συμμετείχε στη Ομάδα που συστάθηκε για επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού ΑΣΤΡΑ υπό νέο καθεστώς και από την επαναλειτουργία του ΑΣΤΡΑ στις 7/12/1994 και μέχρι το 2005 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ασκούσε  τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου.

Το Μάϊο του 2001 εκλέγηκε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και υπηρέτησε ως βουλευτής μέχρι το 2006, όπου και δεν διεκδίκησε επανεκλογή.

Το 2008 ήταν ένας από τους οκτώ που υπέδειξαν και υποστήριξαν την υποψηφιότητα του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας και μέλος της πρώτης Γραμματείας και Συντονιστής Θεματικών Συμμαχιών.

Χριστόδουλος Ταραμουντάς

Ο Χριστόδουλος Ταραμουντάς γεννήθηκε το 1957. Ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα από το 1981. Είναι Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας από το 2011.

Διετέλεσε βουλευτής Κερύνειας από το 2001-2006. Ως βουλευτής συμμετείχε στην επιτροπη Νομικών και Προσφυγων ενώ υπήρξε αναπληρωτής Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Διετέλεσε Πρόεδρος της επαρχιακής Γραμματείας του ΝΕΔΗΣΥ Κερύνειας από το 1983-1993 ενώ το 1993 εξελέγη Πρ  όεδρος της επαρχιακής Γραμματείας  ΔΗΣΥ Κερύνειας. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top