ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση και ολοκληρωμένη υλοποίηση του ΓεΣΥ ζητά η ΔΕΟΚ

Άμεση και ολοκληρωμένη υλοποίηση του ΓεΣΥ ζητά η ΔΕΟΚ

Τις ανησυχίες της για τους “πειραματισμούς” και τους “ερασιτεχνικούς” - όπως τους χαρακτηρίζει - σχεδιασμούς της κυβέρνησης γύρω από το ΓεΣΥ και την απαίτησή της για άμεση, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, εξέφρασε η ηγεσία της ΔΕΟΚ στον Υπουργό Υγείας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/01) στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, η οργάνωση σημείωσε την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο υπόβαθρο μετεξέλιξης τους σε υγιείς αποτελεσματικούς και ανταγωνιστικούς οργανισμούς.

Η ΔΕΟΚ αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την εφαρμογή "ενός δήθεν Μίνι ΓεΣΥ που στην ουσία θα διαιωνίσει τα προβλήματα στον τομέα της υγείας εφόσον θα επιβαρύνει τα κρατικά νοσηλευτήρια". Τονίσθηκε ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΓεΣΥ έχει ήδη συσσωρεύσει προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπισθούν με αποσπασματικές πολιτικές και μέτρα. Η ηγεσία της ομοσπονδίας, αναφέρεται, "τόνισε στον Υπουργό ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια χρειάζονται διοικητική οργανωτική και λειτουργική μεταρρύθμιση για να καταστούν βιώσιμα και ότι για το σκοπό αυτό απαιτείται πολιτική βούληση και συγκροτημένος σχεδιασμός και όχι φορολογίες και ασκήσεις επί χάρτου".

Η ΔΕΟΚ επανέλαβε ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης και καθυστέρησης του ΓεΣΥ. Αντίθετα θα στηρίξει τον Υπουργό με όλες της τις δυνάμεις στην άμεση δρομολόγηση υλοποίησης του ΓεΣΥ στη βάση του οδικού χάρτη όπως αυτός έχει καθοριστεί από τον ΟΑΥ και συμφωνηθεί από του κοινωνικούς εταίρους. Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ΓεΣΥ που θα στηρίζεται στην καθολικότητα την ίση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και στην κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη και αμετάθετο στόχο για το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΟΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top