ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθαρή αύξηση σημείωσαν οι καταθέσεις τον περασμένο Δεκέμβριο

Καθαρή αύξηση σημείωσαν οι καταθέσεις τον περασμένο Δεκέμβριο

Τα αισιόδοξα μηνύματα που συνεχίζουν να φτάνουν στο νησί μας, σχετικά με την οικονομική κατάσταση, αλλά και με τη λύση του Κυπριακού, οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των καταθέσεων κατά τον μήνα Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Καθαρή αύξηση €203 εκατομμυρίων παρουσίασαν οι συνολικές καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα το Δεκέμβριο του 2015, καταγράφοντας μικρή ετήσια αύξηση 0,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του ιδίου έτους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα συνολικά δάνεια παρουσίασαν καθαρή αύξηση €307 εκατ.

Σημειώνεται ότι η καθαρή αύξηση δεν περιλαμβάνει τις μεταβολές που προήλθαν από αναταξινομήσεις, συναλλαγματικές και άλλες αναπροσαρμογ`ες

Ειδικότερα, οι συνολικές καταθέσεις το Δεκέμβριο 2015 παρουσίασαν καθαρή αύξηση €203,0 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €67,9 εκατ το Νοέμβριο 2015. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ανήλθε στο 0,2%, σε σύγκριση με 0,1% το Νοέμβριο 2015.

Το υπόλοιπο των καταθέσεων το Δεκέμβριο 2015 έφθασε στα €46,0 δισ.

Τα συνολικά δάνεια το Δεκέμβριο 2015 παρουσίασαν καθαρή αύξηση €307,7 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €493,2 εκ. τον Νοέμβριο 2015. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -3,4%, σε σύγκριση με -3,2% το Νοέμβριο 2015. Το υπόλοιπο των δανείων τον Δεκέμβριο 2015 έφθασε στα €62,8 δισ.

Η ΚΤΚ σημειώνει ότι τα υπόλοιπα των καταθέσεων και των δανείων Δεκεμβρίου 2015 δεν περιλαμβάνουν τα αντίστοιχα ποσά της FBME Bank Ltd, της οποίας η τραπεζική άδεια ανακλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2015. Ωστόσο, οι καθαρές συναλλαγές και οι ετήσιες εκατοστιαίες μεταβολές δεν επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top