ΥΓΕΙΑ

Στην Κύπρο ο Επίτροπος ΕΕ για Θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

Στην Κύπρο ο Επίτροπος ΕΕ για Θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκαΐτις.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο 64χρονος Λιθουανός Επίτροπος θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ενώ θα έχει συνάντηση και με τα μέλη των Κοινοβουλευτικών  Επιτροπών Υγείας και Γεωργίας.

Επίσης, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα παρακαθίσει σε διάλογο με Κύπριους φοιτητές.

Τα καθήκοντα του Επιτρόπου περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της πολιτικής για την ασφάλεια των τροφίμων της ΕΕ, τη διασφάλιση ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την ικανότητα της ΕΕ για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων σε περίπτωση πανδημίας ή κρίσεων στην ασφάλεια των τροφίμων, την επανεξέταση των νόμων που υποχρεώνουν την Επιτροπή να εγκρίνει τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, ακόμη και όταν η πλειοψηφία των εθνικών κυβερνήσεων αντιτίθεται, την συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις επιδόσεις των εθνικών συστημάτων υγείας, και τη συμβολή στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στις εθνικές υπηρεσίες υγείας σε μια περίοδο έντονων πιέσεων στα δημόσια οικονομικά.

Ο Επίτροπος σπούδασε Ιατρική (καρδιοχειρουργική) καθώς και Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες. Διετέλεσε Υπουργός Υγείας της Λιθουανίας (2012-2014), Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top