ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν νοείται συμφωνία στο Κυπριακό χωρίς τη Μόρφου υπό ε/κ διοίκηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Δεν νοείται συμφωνία στο Κυπριακό χωρίς τη Μόρφου υπό ε/κ διοίκηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να έχουμε συμφωνία για το Κυπριακό χωρίς την κατεχόμενη σήμερα Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από συνάντησή του με τον Δήμαρχο, Χαράλαμπο Πίττα, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “δεν εκπροσωπούμε την ε/κ πλευρά αλλά μπορούμε να πούμε τη θέση του ΔΗΣΥ που πιστεύω ακράδαντα πως είναι και θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.”

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι “εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες γνωρίζοντας πως μόνο μέσα από τη λύση του κυπριακού προβλήματος θα δούμε επιτέλους να φεύγουν τα τουρκικά στρατεύματα, να απαλλαγούμε από τις τουρκικές εγγυήσεις και να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια επανενωμένη και ευρωπαϊκή Κύπρο”.

Τέλος, είπε, ότι η συνάντηση έγινε για να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να τους ενημερώσουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και σημειώνουμε τη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

O Δήμαρχος Μόρφου δήλωσε πως η αγωνία του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου και του κάθε εκτοπισμένου του Διαμερίσματος Μόρφου για τη φάση που περνάει σήμερα το εθνικό μας θέμα μας οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση να πραγματοποιήσουμε ένα κύκλο επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου για να δούμε τη σημερινή φάση που περνά το εθνικό μας θέμα.

Είπε ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε ένα διάλογο για το εθνικό μας θέμα, ενημερωθήκαμε πλήρως από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και εγώ όπως και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράσαμε τις δικές μας απόψεις για τη σημερινή φάση του εθνικού μας προβλήματος.

Καταλήγοντας, ο κ. Πίττας δήλωσε βέβαιος ότι αυτή η επικοινωνία θα συνεχιστεί “μέχρι την ευλογημένη ώρα που θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε αυτή την πολυπόθητη λύση του εθνικού μας προβλήματος.”

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top