ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος υποδέχεται τους πρώτους δικαιούχους του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων

Η Κύπρος υποδέχεται τους πρώτους δικαιούχους του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων

Την πρώτη ομάδα ατόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος μετεγκατάστασης δικαιούχων προστασίας από την Ελλάδα υποδέχεται σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, συνεπής στις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών για διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά και της ενίσχυσης των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, έξι άτομα, τα οποία υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, θα αφιχθούν σήμερα στην Κύπρο, στο πλαίσιο των ευρύτερων δραστηριοτήτων της Δημοκρατίας για υποστήριξη της Ελλάδας σε σχέση με τη διαχείριση των υπέρμετρων μεταναστευτικών ροών που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεματολόγιο, το οποίο συμφωνήθηκε σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, τα Κράτη Μέλη έχουν κληθεί να συνδράμουν ενεργά στις προσπάθειες που καταβάλλονται. Στη βάση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δεσμευτεί να υποδεχθεί συνολικά 509 άτομα, μέχρι το τέλος του 2017, ως έμπρακτη έκφραση της υποστήριξης προς τα Κράτη Μέλη της πρώτης γραμμής.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Υπηρεσίας Ασύλου, της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και η επικεφαλής του Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Κύπρο, θα υποδεχθούν τους δικαιούχους του προγράμματος μετεγκατάστασης, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top